Diskussion:Aseksualitet

Jeg har idag erstattet den tidligere danske version med en komplet oversættelse af emnet fra den engelske Wikipedia:

  • Den engelske version var meget mere detaljeret, den danske var kun på 2 paragrafer og manglede struktur og overskrifter.
  • Der var ingen referencer i den danske version, og med udgangspunkt i den engelske version og dens referencer sætter jeg især spørgsmålstegn ved disse udsagn fra den forrige version:
* "Aseksualitet betegner en seksuel passiv adfærd" - strider imod den engelske version, som giver udtryk for at ikke alle aseksuelle er seksuelt passive.
* "forårsaget af passivitet eller afsky over for seksuel adfærd" - der er ingen beløg for at seksuel passivitet mindsker sexlysten eller at alle aseksuelle udviser afsky overfor seksuel adfærd.
* "Det diskuteres dog, hvorvidt der er tale om seksuel orientering eller om en seksuel disfunktion." - hvorhen?
* "Ydermere, er der ueninghed om brugen af ordet. Det bruges som et tredje køn, af dem der mener at de hverken er femininum eller maskulinum." - Det har jeg aldrig hørt nogen steder, der findes vist andre ord som beskriver det bedre.
  • Afsnittet "Aseksualitet vs. Cølibatet" er ikke direkte overtaget, men forskellen nævnes allerede i oversættelsen.

Clausc 21. jul 2010, 19:17 (CEST)

Kinseys baggrund som zoolog redigér

Fra wikidata henter siden Kinseys mange uddannelser/erhverv (Beskæftigelse Universitetslærer, psykolog, seksuel pedagog, sociolog, sexolog, entomolog, zoolog, læge, biologi Rediger på Wikidata) Det kunne være fint, hvis man i teksten om aseksualitet kunne skrive "sexologen Alfred Kinsey" el.lign., men selv kan jeg ikke vælge. Morten Svensson (diskussion) 16. dec 2018, 15:29 (CET)

Tilbage til siden »Aseksualitet«.