Diskussion:Heðin Brú

Færøerne Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Færøerne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Færøernerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvorfra kommer navnet Heðin Brú? --Palnatoke 23. sep 2005 kl. 14:25 (CEST)

Ingen anelse, jeg skal spørge færinger, som ved det muligvis. Heðin er i hvert fald den færøske version af navnet Hedin, og Brú kommer fra "brúgv" (= bro) -- Arne List 23. sep 2005 kl. 14:44 (CEST)
Nu fik jeg et svar fra hans søn Bárður Jákupsson. Han véd det ikke, men han formoder det drejer sig om klangen og ordspillet, og at heðin står i forbindelse med "hedning". 1929 kaldte han sig for første gang "Heðin illi" (Heðin den vrede), og siden 1931 Heðin Brú. -- Arne List 29. sep 2005 kl. 11:49 (CEST)

"én af de mest betydningsfulde...." redigér

Hej, jeg skrev i den første version ikke uden grund, at han er dén mest betydningsfulde i sin generation på færøsk. Jørgen-Frantz Jacobsen og William Heinesen skrev ikke på færøsk, men på dansk. Den første færøske roman var 1909 ved Rasmus Rasmussen, men han var en ældre generation. Fra Heðin Brús generation er der også Christian Matras, men han skrev digte, ingen romaner.

For resten er han den mest læste færøske forfatter på Færøerne. Arne List 23. sep 2005 kl. 14:54 (CEST)

Tilbage til siden »Heðin Brú«.