Internet Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Internet, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Internet-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Omdir. Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Omdirigering på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Link er udsangsordet linke i bydemåde.

Links er navneordet et links i ental.

Haabet

De korrekte former er således:

  • link (sb.) et, -s el. link, -ene
  • linke (vb.) -er, -ede, -et

Se eventuelt http://www.dsn.dk/it-dansk/

Det hedder altså et link i ental og ikke et links.

Christian List

Du blander dansk og engelsk- Haabet 28. Maj 2003 kl.22:48 (CEST)

Nej, hverken dansk eller engelsk ender på s i ental eller bydemåde, se eventuelt linket ovenfor hvor begge former er oversat til engelsk.

Men vi burde måske have en artikel linke til udsagnsordet, og lade denne artikel dække navneordet ?

Christian List 29. Maj 2003 kl.14:45 (CEST)


Jeg kan kun anbefale, at man ikke kammer over og glemmer det danske sprog i bar begejstring for de engelske termer, som især IT-udviklingen fører med sig. Hvorfor gøre det så besværligt at skulle diskutere en link/et link osv., når der findes gode danske ord som lænke, kæde, henvisning osv.? - Bortset fra det, så hedder det vist nok en hot dogs i alm. tale ved en pølsevogn, men det er en helt anden sag ;-) --hansjorn 18. okt 2004 kl. 06:57 (CEST)

Navnet "Link" er også navnet på en person i The Legend of Zelda (se Link (Zelda)), så synes det var fint at man skrev denne artikel ind i Hyperlink og ikke omvendt --Anigif 30. aug 2007, 09:01 (CEST)

Tilbage til siden »Link«.