Francis Monkman

engelsk komponist og keyboardspiller

Andrew "Francis" Kenneth Monkman (9. juni 1949 i Hampstead, død 12. maj 2023[1]) var en engelsk komponist og keyboardspiller. Han var mest kendt som organist og keyboardspiller i instrumentalgrupperne Curved Air og Sky, som han begge var med til at etablere.

Francis Monkman
Født 9. juni 1949 Rediger på Wikidata
Hampstead, Storbritannien Rediger på Wikidata
Død 12. maj 2023 (73 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Westminster School,
Royal College of Music Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Komponist, guitarist Rediger på Wikidata
Genre Progressiv rock Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Francis Monkmans hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Monkman studerede orgel og cembalo på Royal College of Music i London. Han spillede herefter med forskellige rockbands og var med til at danne Curved Air i 1970. Han var desuden studiemusiker og spillede blandt andet med The Shadows på dennes 20 Golden Greats-turné (1977-1978). Han var sideman på Brian Bennetts soloalbum Voyage (1978). Monkman mødte i 1979 guitaristen John Williams, med hvem han dannede gruppen Sky. Han har siden komponeret og indspillet som freelancemusiker på sessions til tv og studiejingles.

Referencer redigér

  1. ^ Ewing, Jerry (15. maj 2023), Curved Air and Sky founder Francis Monkman has died, aged 73, loudersound.com, hentet 31. maj 2023

Eksterne henvisninger redigér

 Spire
Denne engelske musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.