Max Cavalera

brasiliansk sanger

Massimiliano Antonio "Max" Cavalera er en sanger/guitarist/sangskriver fra Belo Horizonte i Brasilien. Han var vokalist og rytmeguitarist for thrash metal-bandet Sepultura inden han dannede sit eget band Soulfly sent i 1990'erne. Cavalera var også involveret i et korttids sideprojekt ved navn Nailbomb.

Max Cavalera
Optræder med Soulfly ved Pinkpop Festival i Holland d. 6. juni 2006
Information
Født Massimiliano Antonio "Max" Cavalera
4. august 1969 i Belo Horizonte, Brasilien Brasilien
Belo Horizonte, Minas Gerais, Brasilien Rediger på Wikidata
Genre Dødsmetal
Heavy metal
Thrash metal
Alternativ metal
Aktive år 1985
Pladeselskab Roadrunner Records
Associeret med Sepultura
Nailbomb
Soulfly
Instrumenter
Vokal
Guitar
Eksterne henvisninger
Soulflys officielle hjemmeside

Hans far Graziano Cavalera var den italienske ambassadør i Brasilien. Graziano og hans familie blev derfor i Brasilien og efter hans embedsperiode sluttede blev han begravet i Belo Horizonte.

Max stiftede Sepultura med Jairo Guedes, Paulo Pinto og hans yngre bror Igor Cavalera i 1984. I de tidlige år med Sepultura gik han under navnet Max Possessed.

Hans musik udforsker religiøse emner ofte meget kritisk. Alle hans albums har dog været dedikeret til Gud og han er ofte blevet afbildedet af pressen som religionens mand, især i USA noget som Cavalera ikke selv forstår. Han udtalte selv:

"Jeg hader en del 'religion' men kristne mennesker – de inspirerer mig. Jeg mener hvis du ser på Kristus som gik sammen med de lavtstående, prostituerede og taberne du ved. Han gik jo ikke sammen med de højeste motherfuckers i samfundet som du ser der prøver at sælge Jesus i dag."[1]

Tidligt i 1990'erne flyttede han til Phoenix i Arizona, USA med sin amerikanske kone/manager Gloria og er nu en amerikansk borger.

Max har for nylig fortalt han har sluttet sig sammen med sin bror Igor i deres nye band The Cavalera Conspiracy.

Samarbejde redigér

Cavalera har samarbejdet med mange forskellige musikere både i Sepultura og Soulfly. I 2006 sluttede han sig sammen med den tidligere Nirvana trommeslager og nuværende frontmand i Foo Fighters Dave Grohl for at producere "Red War" som dukkede op på Dave Grohls metalprojekt Probot.

Cavalera har også arbejdet sammen med følgende artister og bands:

Diskografi redigér

Noter redigér

  1. ^ "Soulfly | musicOMH". Arkiveret fra originalen 26. september 2007. Hentet 1. september 2007.

Eksterne henvisninger redigér