Minox GmbH er en tysk kameraproducent, der frem for alt forbindes med det klassiske spionkamera Minox.

Minox GmbH
Audi logo
Virksomhedsinformation
Selskabsform GmbH Rediger på Wikidata
Grundlagt 1945
Grundlægger Walter Zapp Rediger på Wikidata
Etableringssted Riga, Letland Rediger på Wikidata
Hovedsæde Wetzlar, Tyskland
Nøglepersoner Thorsten Kortemeier
Produkt Kamera Rediger på Wikidata
Organisation
Antal ansatte
30
Moderselskab Leica
Eksterne henvisninger
www.minox.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Den oprindelige Riga-Minox

Litografen og opfinderen Walter Zapp udviklede den oprindelige Minox i Tallinn og Riga i første halvdel af 1930'erne, og var klar med en prototype i 1936. Minoxen er et miniaturekamera og opnåede hurtigt sit rygte som et spionkamera. I 1938 kom kameraet i produktion hos VEF (lettisk: Valsts elektrotehniskā fabrika) i Riga i Letland. Den oprindelige Minox adskiller sig på flere punkter fra senere modeller, da objektiv, lukker og søger bestod af en enklere konstruktion og kamerahuset var udført i rustfrit stål. Den var dermed næsten dobbelt så tung som senere modeller i letmetal. Denne såkaldte Riga-Minox var revolutionerende i sin opbygning, form, størrelse og pålidelighed, og er i dag et eftertragtet samlerobjekt.

Umiddelbart efter 2. verdenskrig etablerede Walter Zapp virksomheden Minox GmbH i Wetzlar i Tyskland, der fortsatte at udvikle Minox-kameraet og udvidede sortimentet med nye kameraer og anden optisk udrustning.

Se også redigér

Eksterne henvisninger redigér

 Spire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Tyskland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
 Spire
Denne artikel relateret til Tyskland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
 

Koordinater: 50°33′7.09″N 8°28′37.24″Ø / 50.5519694°N 8.4770111°Ø / 50.5519694; 8.4770111