En nationalsport er en sportsgren eller et spil, som i et givent land har flest udøvere eller tilskuere. Eventuelt kan det også være en sport, der anses for at være en central del af landets kultur.

Pato er den officielle nationalsport i Argentina.

Selvom der ikke er nogle officielle regler for, hvad der kendetegner en nationalsport, skal de følgende tre krav normalt være opfyldt:

  • Sportens regler er til en vis grad kendt i den brede befolkning.
  • Sporten udøves i det meste af landet.
  • Sporten har historisk set været populær eller oplever netop nu en massiv popularitet.

I visse lande kan en sportsgren eller et spil blive betragtet som nationalsport som følge af en regeringsbeslutning, som det for eksempel var tilfældet med lacrosse i Canada i 1995. I andre lande kan en sportsgrens historie være så lang og traditionsrig, at den betragtes som en de facto-nationalsport. Dette er eksempelvis tilfældet med baseball i USA og sumobrydning i Japan.

Nationalsport i forskellige lande redigér

NB. Denne liste skal ikke betragtes som autoritativ og kan debatteres.

Kildehenvisninger redigér

  1. ^ Pato, Argentina’s national sport, pocketcultures.com
  2. ^ "Argentina Decree Nº 17468 of 16 September 1953". Federación Argentina de Pato. Arkiveret fra originalen 11. november 2013. Hentet 16. oktober 2012.
  3. ^ Lowell, John (1992). Ring of Liberation: Deceptive Discourse in Brazilian Capoeira. University of Chicago Press. s. 61. ISBN 978-0-226-47683-4.
  4. ^ "NFL: America's Choice" (PDF). Arkiveret fra originalen (PDF) 8. august 2007. Hentet 2007-08-07.
  Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.