Basilica di Santa Chiara (Assisi)

Basilica di Santa Chiara er en kirke i Assisi. Kirken med tilhørende kloster er påbegyndt i 1257 to efter kanoniseringen af Clara. Klarisserne havde indtil da boet i San Damiano udenfor Assisi, men modtog nu den lille kirke San Giorgio indenfor bymurene. San Giorgio spillede en rolle i Frans af Assisis liv, idet han dels skulle have gået i den tilknyttede skole, dels blev midlertidigt begravet der, indtil han egen gravkirke var bygget.

Basilica di Santa Chiara

Den nye kirke blev bygget ved siden af den gamle kirke, som derfor indgår i klosterkomplekset. Santa Chiara-kirken var færdigbygget omkring 1260, hvor Claras jordiske levninger blev overført hertil.

Kirken er i gotisk stil med en typisk franscikansk facade med røde og hvide vandrette bånd. Kirkens venstre mur er understøttet af vældige buer. I det indre findes der en del fresker og et malet krucifiks over alteret. Disse kunstværker er udført af forskellige anonyme kunstnere, men for en stor del i udførelser der viser inspiration fra Giotto.

I krypten er der adgang til helgengraven og i sidekapellet hænger det originale krucifiks fra San Damiano, som spillede så stor en rolle for Frans' omvendelse.

Billedgalleri redigér


Koordinater: 43°04′08″N 12°37′01″Ø / 43.0689°N 12.6169°Ø / 43.0689; 12.6169