Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Anonyme bruger!! Flag af det Forenede Kongeriget. Welcome message in English
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedia blev påbegyndt med den engelske udgave af Larry Sanger og Jimmy Wales den 15. januar 2001. Den danske udgave blev påbegyndt den 1. februar 2002 og indeholder lige nu 299.327 artikler. De tre bærende principper på Wikipedia, der tilsammen definerer dens niche på World Wide Web er:
  1. Den er, eller sigter på at blive, primært en encyklopædi.
  2. Den er en wiki, det vil sige den kan redigeres af hvem som helst.
  3. Den er med åbent indhold under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.

Vi så gerne at du Opretter en brugerkonto – den vil give dig nye funktioner, og bedre overblik, og gøre samtalerne på diskussionssiderne mere personligt.

Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer kan siges at være baseret på 'Wikipedias fem søjler, der definerer Wikipedias karakter:
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssiderne.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Få hjælp
Har du et spørgsmål? Så stil det i Landsbybrønden eller i nybegynderforumet. Du kan også besøge os på vores hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man helst bør undgå
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Følg konventionerne & Notabilitet
Praktiske hjælpemidler for at starte en side.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere
Respektér ophavsretten – kopiér aldrig noget direkte fra en hjemmeside, medmindre du har tilladelse til det (send tilladelsen til info-da@wikimedia.org).

Denne side, som du nu ser på din skærm, er en Diskussionsside som tilhører 188.177.16.198, stedet hvor du får beskeder fra andre Wikipedianere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Alle brugere har en diskussionsside. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med fire tilder. Det gøre man ved brug af: ~~~~. Et klik på signérknappen (se billedet) har den sammen effekt: dine indlæg bliver på denne måde automatisk signéret med dit IP-adresse og tidspunktet, hvor du afsluttede dit indlæg. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen, |EPO| COM: 6. aug 2010, 21:33 (CEST)

Links til Modkraft.dk redigér

Der er principielt ikke noget i vejen med at linke til relevante sider på Modkraft.dk. F.eks. har du for nogle personer linket til deres blog - hvilket jo er oplagt i en artikel om personen. Men du har også i en række tilfælde indsat links til linksamlinger. Den slags gør ikke særligt meget gavn.

At linke til en linksamling er omtrent så gavnligt som at linke til en søgemaskine. Derfor vil jeg venligst opfordre dig til at vurdere nøje i hvert enkelt tilfælde, om linket du indsætter har relevans. Se også Wikipedia:Eksterne henvisninger for en uddybning. --|EPO| COM: 6. aug 2010, 21:33 (CEST)

Jeg skal igen indskærpe ovenstående om ikke at henvise til linksamlinger. For at være sikker på, at du har læst dette, ville det være rart, hvis du kunne skrive et svar. --|EPO| COM: 8. aug 2010, 12:36 (CEST)

Hej EPO Er det mon her jeg skal svare, at jeg har læst din "indskærpning", og at jeg slet ikke synes at eksterne links til en linksamling om emnet principielt kan sammenlignes med søgemaskine, som du skriver. Linksamlingen jo i modsætning til søgemaskinen udvalgt og vurderet (og ofte beriget m. kommentarer mv.) ud fra nogle kriterier, som man så kan være enig med. Men der er netop tale om viden om emnet, som ikke kan elle bør lægges ind i Wikipedia-artiklen, fx en række tidsskriftsartikler om emnet. Således har jeg flere steder bemærket, at der som eksternt link i Wikipedia-artikler er anbragt link til artikler, der faktisk er med på de linksamlinger, jeg har lagt ind som eksterne links. Ofte indeholder linksamlingerne jo bibliografisk stof, online værk-registreringer mv. (som jeg for øvrigt har prøvet at tilføje til listen over hvad der kan linkes til eksternt, uden at det egentligt er kilde til oplysninger i selve artiklen om emnet. men genetelt synes jeg, at eksterne links faktisk er en kvalitativ berigelse af artiklens emne, især når der findes linksamlinger om samme emne. Men selvfølgelig er Wikipedia ikke en linksamling, hvor et artiklen om emne kun skal bestå af links til emnet. Mvh 188.177.16.198

Du svarer skam det helt rigtige sted. Af praktiske hensyn, foretrækkes det, hvis man fortsætter en diskussion på samme side, som den startede.
Sammenligningen med søgemaskineresultater er min egen personlige holdning, som du naturligvis har lov til at være uenig i. Jeg forstår udmærket dit argument med, at henvisningerne er udvalgt efter en række kriterier. Spørgsmålet er så, om de kriterier er nogen, som er relevante for artiklen?
Ved at anvende eksterne henvisninger i artiklerne, kan man jo drage fordele af internettet og supplere artiklen med relevante informationer til emnet. Men jeg synes nu sjældent, at tidsskriftartikler kan være af særlig relevans som en generel henvisning. Den slags mener jeg i stedet bør anvendes til kildeangivelser af specifikke oplysninger i artiklen. --|EPO| COM: 16. aug 2010, 20:20 (CEST)