Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, anonyme bruger! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler.

Dine bidrag bliver nu registreret under din IP-adresse. At oprette en brugerkonto har mange fordele: Du vil kunne uploade billeder og andre medier samt gøre samtalerne på diskussionssiderne mere personlige. Efter fire dage får du mulighed for at redigere semibeskyttede sider. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.

Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-studium
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann 20. feb 2012, 17:36 (CET)

Store og små bogstaver redigér

Jeg er lidt forvirret mht. store og små bogstaver i titlerne på C.V. Jørgensens plader. De pågældende artikler bør naturligvis stå under det korrekt navn, så det ikke er nødvendigt med specielle links af typen [[Navn|Vist tekst]].

Umiddelbart ser det ud til at f.eks. pladen T-shirts, Terylenebukser Og Gummisko skrives med store begyndelsesbogstaver på omslaget. Og det må vel være den korrekte titel, som skal anvendes? --|EPO| COM: 24. feb 2012, 17:50 (CET)

Ja, jeg ved godt, det kan forvirre. Det handler grundlæggende om, at den stub, jeg arbejdede ud fra, havde store bogstaver, mens jeg kunne se, at andre af artiklerne brugte små. Jeg vil mene, at man på dansk (i modsætning til på engelsk) principielt bruger små bogstaver i forbindelse med titler, men det ser ikke ud til, at man kan ændre på "overskriften", så det var et forsøg på at lave en slags "næstbedste løsning". Allerhelst så jeg dog, at alle pladetitler på dansk blev standardiseret til små bogstaver (med mindre, selvfølgelig, de inkluderer stednavne, personnavne o.l.), men det kan jeg altså ikke finde ud af.(Skrev 188.177.167.211 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Først et par tips her: Når du svarer på et indlæg, så ryk en tand ind med brug af et kolon. Og så til sidst signér dine indlæg, så andre nemmere kan se afsenderen.
Der kan sagtens være opstået nogle blandinger af hvilken standard, man har brugt ved de enkelte artikler. Det er/var vist også dansk kutyme at anvende små bogstaver i titlen, men det er ikke en endegyldig regel. Som udgangspunkt bør titlen være den, som kunstneren selv har brugt. Og hvis der kun er blevet anvendt blokbogstaver på omslaget, bliver det nødt til at være den mest fremherskende stavemåde.
En artikel kan sagtens flyttes til et andet navn, men det forudsætter at man har en oprettet en brugerkonto. Og så bør der naturligvis være enighed om de navn, den flyttes til.
Indtil videre kan jeg konstatere at han selv har anvendt Vild i varmen, T-shirts, Terylenebukser Og Gummisko, samt at Storbyens Små Oaser er den mest fremherskende titel. Ud fra disse observationer, vil jeg fastholde at disse stavemåder må være dem, artiklerne skal anvende. --|EPO| COM: 24. feb 2012, 18:09 (CET)
Ok, det kan jeg godt se. Den bog, jeg er i besiddelse af (Martinow), er også ret inkonsekvent, hvad det angår. Jeg vil fremover logge ind, når jeg redigerer artikler.