Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Anonyme bruger!! Flag af det Forenede Kongeriget. Welcome message in English
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedia blev påbegyndt med den engelske udgave af Larry Sanger og Jimmy Wales den 15. januar 2001. Den danske udgave blev påbegyndt den 1. februar 2002 og indeholder lige nu 298.742 artikler. De tre bærende principper på Wikipedia, der tilsammen definerer dens niche på World Wide Web er:
  1. Den er, eller sigter på at blive, primært en encyklopædi.
  2. Den er en wiki, det vil sige den kan redigeres af hvem som helst.
  3. Den er med åbent indhold under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.

Vi så gerne at du Opretter en brugerkonto – den vil give dig nye funktioner, og bedre overblik, og gøre samtalerne på diskussionssiderne mere personligt.

Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer kan siges at være baseret på 'Wikipedias fem søjler, der definerer Wikipedias karakter:
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssiderne.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Få hjælp
Har du et spørgsmål? Så stil det i Landsbybrønden eller i nybegynderforumet. Du kan også besøge os på vores hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man helst bør undgå
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Følg konventionerne & Notabilitet
Praktiske hjælpemidler for at starte en side.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere
Respektér ophavsretten – kopiér aldrig noget direkte fra en hjemmeside, medmindre du har tilladelse til det (send tilladelsen til info-da@wikimedia.org).

Denne side, som du nu ser på din skærm, er en Diskussionsside som tilhører 193.163.1.101, stedet hvor du får beskeder fra andre Wikipedianere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Alle brugere har en diskussionsside. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med fire tilder. Det gøre man ved brug af: ~~~~. Et klik på signérknappen (se billedet) har den sammen effekt: dine indlæg bliver på denne måde automatisk signéret med dit IP-adresse og tidspunktet, hvor du afsluttede dit indlæg. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen, Knud Winckelmann 6. sep 2010, 10:10 (CEST)

Vedr. Bella redigér

Hejsa. Vær venligst obs på at artikler her på den danske del af Wikipedia skal skrives på dansk. Desuden vil jeg gøre opmærksom på at det ikke er tilladt at kopiere tekst fra andre hjemmesider. Mvh Knud Winckelmann 6. sep 2010, 10:12 (CEST)