Cecilie Olrik (født 1. oktober 1963[1]) er en dansk manuskriptforfatter. Hun var gennem en årrække kendt fra DR's B&U afdeling, hvor hun skrev, instruerede og tilrettelagde programmer og serier som Duksedrengen, Skæbner i Hvidt, Sportsgrenen, A story with a happy ending og Next stop Copenhagen.

Cecilie Olrik
Født 1. oktober 1963 (60 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Manuskriptforfatter Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Cecilie Olrik har i B&U primært arbejdet sammen med kollegaen Peter Gren Larsen. Hun har også til denne skrev hun kortfilmen Mor(d) i mødregruppen (1998).

Hun var tilknyttet Third Culture Copenhagen med Tor Nørretranders og producerede serien Sindet, skønheden og fremtiden til DR2. Herefter var hun en årrække udviklingschef i Egmont Imagination og forestod bl.a. serier som MumbleBumle, Tracy McBean og H.C. Andersen the Fairytaler.

Hendes første roman,[1] Min bedste veninde, udkom hos Aschehoug 2004 og den næste, Gravhøjens HemmelighedGyldendal 2006, hvor også Bidt i Bulgarien udkom (2008) I 2007 var hun manuskriptforfatter på TV-3 soapen 2900 Happiness, og i 2010 som medforfatter og ghostwriter for Jakob Olrik på bogen: "Mer' og bedre sex".

Cecilie Olrik udgav i 2011 Mit liv på scor.dk (Forlaget Radius), en selvoplevet og autentisk debatbog om sexdating på internettet.

Bibliografi redigér

  • Min bedste veninde (2004)
  • Gravhøjens Hemmelighed (2006)
  • Bidt i Bulgarien (2008)
  • Mit liv på scor.dk (2011)

Referencer redigér

  1. ^ a b Cecilie Olrik. Litteratursiden. Hentet 7/12-2023

Eksterne henvisninger redigér


 Spire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.