Christiern Hansen

dansk forfatter

Christiern Hansen nævnes almindeligt som forfatter til de tre ældste danske skuespil, der findes i et håndskrift (780 Fol. i Thotts Samling) på Det Kgl. Bibliotek. Hans navn - skrevet Christiernus Joannis, kan også kan betyde Christiern Jensen - årstallet 1531 og en bemærkning, der viser, at han var skolemester i Vor Frue Sogn i Odense, bagest i håndskriftet efter en epilog til det ene skuespil. Han kan altså være forfatteren, men man ved intet sikkert derom.

Christiern Hansen
1500-tallet
Født Christiernus Joannis Rediger på Wikidata
1400-tallet Rediger på Wikidata
Bopæl Vor Frue Sogn Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Forfatter Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Sophus Birket-Smith, den fortjenstfulde udgiver af disse skuespil, mener, at han har skrevet det første, der nu kaldes Den utro Hustru, og oversat det sidste, Dorotheae Komedie, fra latin. Den. mellemste komedie, Paris' Dom, har han derimod næppe haft noget at gøre med. Den utro Hustru er en djærv og meget naiv farce om en hustru, der fristes af en bonde, en munk og en adelsmand, Paris' Dom er en ganske barnagtig dramatisk allegori og Dorotheae Komedie en dramatiseret helgenlegende.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.