David Rousing

dansk skuespiller, født 1970

David Erik Wigant Rousing (født 26. juli 1970) er en dansk skuespiller.

David Rousing
Personlig information
Født 26. juli 1970 (53 år) Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelses­sted Aarhus Teater Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Stemmeskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

David Rousing er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1999. Han har siden hen haft en lang række roller på teater, film og TV. På teatret har han blandt andet medvirket i HamletAalborg Teater iscenesat af Kasper Holten, Folketeatrets udgave af Jeppe på Bjerget med Ole Thestrup i hovedrollen og dramatiseringen af Peter Høegs Kvinden og abenTeam Teatret. På TV og film har han blandt andet medvirket i den Emmy-nominerede Tv-serie Mille, Langt fra Las Vegas, og filmkomedien Grønne Hjerter hvor han ses i rollen som Farfar. Foruden at være skuespiller, er David Rousing uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han var tilknyttet Politiken en periode som klummeskribent. I 2012 debuterede, han som dramatiker med stykket Blind VejTaastrup Teater i 2012 og som forfatter i 2017 med det lyriske værk Født I Går. Har desuden været idémand til en række revytekster.

Han har tidligere været samboende med Maibritt Saerens.

Udvalgt filmografi redigér

Tv-serier redigér

Eksterne henvisninger redigér

  1. ^ Smuk på filmpuls.dk
 Spire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
 
 Artiklen om skuespilleren David Rousing kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.