Hej, måske skal der beskrives, at på færøsk og islandsk Æ æ (*g*) en diphtong. (se den engelske og den tyske artikel). Arne List 15. okt 2004 kl. 16:15 (CEST)

Så vidt mit kendskab til jysk rækker hedder sætningen med øen i åen 'a æ u å æ ø i æ å'.--B. Mathias Askholm 30. mar 2005 kl. 15:17 (CEST)

Sætningen "a æ (u) å æ ø i æ å" er næppe korrekt dialekt nogen steder i Jylland. Der hvor artiklen hedder æ, udtales en å "o". Desuden er det vel ligemeget at bogstavet æ på en eller flere dialekter tilfældigvis udgør et ord. Det er jo ikke en ordbog. Er udtales vist i øvrigt "æ" på næsten alle danske dialekter, og udtaltes muligvis tidligere også sådan i København. Kærlighedspartiet har ikke en landsdækkende bogstavbetegnelse, så det har i princippet et særskilt bogstav for hver kommune det stiller op i, hvis det overhovedet stiller op i andre steder end i København. Skal alle kommunale partibogstaver opføres under hver enkelt bogstav?--Thomas Thorsen 7. jun 2006 kl. 08:12 (CEST)
"Er udtales vist i øvrigt "æ" på næsten alle danske dialekter..."
Mener du ordet "er" som bøjningsform af "at være"? På bornholmsk hedder der "I:" (altså langt i) de fleste steder, og hvis jeg husker rigtigt staves det "e". G®iffen 20. apr 2007 kl. 17:45 (CEST)

Fransk Æ redigér

Iflg. fr:Æ er både Æ og Œ med i gruppen Lettres supplémentaires i det franske sprog. --Leo Laursen 2. dec 2006 kl. 12:26 (CET)

Dette kan ikke retfærdiggöre at man i danske tekster bruger de to bogstaver i flæng. -- Sebastjan 2. dec. 2006 kl. 12:40
Nej, de kan ikke bruges i flæng. Der har været et par redigeringer hvor der var uenighed om hvorvidt Æ findes i det franske sprog. En nærlæsning (såvidt mit gebrokne fransk tillader) viser at Æ ikke bruges på fransk. Det er blot en ulogisk skabelon der bruges på den franske side. --Leo Laursen 2. dec 2006 kl. 13:12 (CET)

Ligatur eller ikke ligatur? redigér

I denne artikel står at "æ" er en ligatur, mens der i ligatur-artiklen står, at lige præcis æ ikke er en ligatur. Nogen, der ved mere om emnet end mig, må gerne tage stilling til dette og dermed få fjernet denne ganske direkte selvmodsigelse. (Skrev 83.94.234.88 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har forsøgt at uddybe det. Håber det er brugbart og korrekt. (Ellers træder andre formodentlig til). Byrial 19. apr 2007 kl. 22:14 (CEST)
Tilbage til siden »Æ«.