Diskussion:Ayatollah

Artiklen Ayatollah er en god artikel. Det vil sige at den har gennemgået en proces og bliver anset som værende god som kundskabskilde og inspiration til andre artikler. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Ayatollah har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 33, 2013.

 

Huskeliste for Ayatollah: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Islam Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Islam, et forsøg på at koordinere oprettelsen af islam-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Antal storayatollaher redigér

Hvor mange storayatollaher er der? --Palnatoke 14. jun 2005 kl. 13:39 (CEST)

Det kan der ikke siges noget bestemt om. Storayatollaher "udnævnes" ikke. De får titlen ved, at det i lærde kredse bliver almindeligt at omtale og tiltale dem som storayatollah af respekt for deres lærdom. Oftest har de gjort sig gældende ved publiceringsvirksomhed. Der kan være tilfælde, hvor medier, politikere osv. søger at indynde sig hos en magthaver ved at tillægge ham en højere religiøs rang end hvad hans publikationer og anseelse i lærde kredse tilsiger. Derfor ser man undertiden den religiøse leder i Iran, Ali Khaminei, omtalt som storayatollah. --Diplomat 9. jul 2006 kl. 12:47 (CEST)

  Gjort Relevant data inkluderet i afsnittet (Stor)ayatollaher. Alt godt --Xhmee 20. maj 2012, 22:05 (CEST)

Khomeinis bog redigér

Khomeinis bog hed Alhokumat Alislamiya og ikke Velayat al Faqeh (Skrev 87.51.211.84 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Denne kommentar virker mere passende på Wiki-siden omhandlende Khomeini. --Xhmee 20. maj 2012, 22:05 (CEST)

Denne artikel har forsømt sammenligningen med titlen som "marja'", som betyder "den man vender tilbage til". Denne titel er endnu vigtigere end ayatollah, da den indikere hvem man må "følge" som individ. Så vidt jeg har forstået, så er den KUN synonym med titlen storayatollah og ikke bare ayatollah, som artiklen skriver. Tjek engelsk wikipedia. - Kon-fut-se (diskussion) 28. dec 2012, 04:41 (CET)

Kære Kon-fut-se, dette er ingen forsømmelse - bare en bevidst mangel som det fremgår af huskelisten - men ellers tak for din observation. Mvh. --Xhmee 28. dec 2012, 10:01 (CET)
  Gjort Tilføjet relevant information om betegnelsen Marja til artiklen. Mvh. --Xhmee 1. maj 2013, 13:24 (CEST)
Tilbage til siden »Ayatollah«.