Diskussion:Nuussuaq-halvøen

Grønlands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grønland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grønlandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Nuussuaq-halvøen redigér

Uden at jeg på nogen måde skal påstå jeg har kendskab til grønlandsk, så er ordret Nuussuaq lig med halvø på dansk. Der findes adskillige Nuussuaq'er men ok denne er måske den mest prominente. mvh--Hofkas (diskussion) 27. mar 2018, 19:39 (CEST).

Ja, det betyder "store næs", dvs. "halvø", og det er klart den mest prominente. Der er jo mange eksempler på, at et stednavn gentager en betgenelse på flere sprog som f.eks. Humber River (flod flod).--Batmacumba (diskussion) 27. mar 2018, 19:45 (CEST)

Flytning redigér

Vedrørende flytningen af artiklen står der to halvøer i to ord på vores flertydig side om Nuussuaq, inkl. denne her: https://da.wikipedia.org/wiki/Nuussuaq_(flertydig) --Batmacumba (diskussion) 27. mar 2018, 23:55 (CEST)

Tilbage til siden »Nuussuaq-halvøen«.