Diskussion:Poul Ancher

Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Burde siden ikke flyttes til Poul Ancher?

Havregryn 13. nov 2006 kl. 06:41 (CET)

Næh, den hører mig bekendt til på Povl Hansen Anker. Jeg har altid fået at vide at Povl var med V og Anker var med K, ligesom på skibet fra Bornholmstrafikken. Her har man så bare udeladt "Hansen". G®iffen 13. nov 2006 kl. 16:58 (CET)
Stavevarianter som de påpegede interesserede man sig næppe for i samtiden. Stavningen af et moderne skibsnavn er ikke i sig selv udslaggivende. -- Sebastjan 13. nov. 2006 kl. 17:10 (CET)
Du har sikkert ret, G®if, men en søgning på google viser, at "Poul Hansen Ancher" har flest hits (7). Havregryn 13. nov 2006 kl. 17:06 (CET)
På rederiets hjemmeside er skibet angiveligt opkaldt efter "min" stavemåde. Ham Ebbe Gert de har det fra, skulle efter mine oplysninger være en krakilsk buk når det kommer til sådanne detaljer. Dermed ikke sagt at han har ret i den stavemåde han fremsætter, men sandsynligheden er relativt stor. Jeg har ikke tiden til at undersøge det nærmere i dag, da jeg her mange afbrydelser grundet børnepasning, men hvis der ikke er andre der har fred og ro, vil jeg gerne grave videre på de fire frihedskæmpere ved en senere lejlighed. G®iffen 13. nov 2006 kl. 17:12 (CET)
Jeg har overvejet sagen og redirecter et par alternative stavemåder hertil samt forklarer om de upræcise navneregistreringer. G®iffen 11. dec 2006 kl. 22:17 (CET)
Jeg har adskillige kilder, der skriver Poul Hansen Ancher. Ikke mindst har jeg været på Bornholms Ø-arkiv, hvor flere bøger omskriver ham som sådan. Povl Anker er navnet på Skibet, men det er således ikke korrekt at kalde manden som sådan. Derfor vil jeg bede om at flytte artikelen til Poul Ancher.--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 5. jul 2011, 16:15 (CEST)
Konklusion:
udført af Kåre
Artiklen hedder nu Poul Ancher.
Tilbage til siden »Poul Ancher«.