Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Det er rigtig fint med Grader af vakuum, men hvad er idéen i at det er 1,3 der ligger til grundlag for værdien (gange en eller anden 10x-konstant)? Er det tilfældigvis lige 1,3 ved dem alle sammen, eller er det fordi en mekanisk vakuum-pumpe giver et tryk på 1,3 Pa, og trykket i rummet tæt på Jorden er ca. 10.000 gange mindre – og så er det bare blevet 1,3 hele vejen ned. For pædagogikkens skyld, så kunne man i og for sig nøjes med et 1-tal, og så lade de betydende cifre om at definere usikkerheden. Det er jo blot for at illustrere forskellen i tryk/vakuum.

Har ikke ændret det, da jeg ikke er sikker på om det rent faktisk er præcist 1,3 nogle af stederne. --Bjarke Walling Petersen 16. jun 2006 kl. 19:08 (CEST)

Tilbage til siden »Vakuum«.