Ivars Kalniņš

lettisk skuespiller

Ivars Edmunds Kalniņš (1. august 1948 i Riga i Lettiske SSR) er en lettisk skuespiller.

Ivars Kalniņš

Kalniņš fødtes ind i en børnerig familie. Han afsluttede Rigas 8. aften-mellemskole i 1968, Folkets Filmskuespillerstudie i Riga i 1971 og Letlands Musikakademis teater-fakultet i 1974. Siden 1972 er han skuepiller ved Dailes Teater i Riga. Kalniņš har deltaget i mange både lettiske og russiske spillefilm og film for tv. Efter Sovjetunionens sammenbrud har Kalniņš ofte været at se i russiske tv-serier.

Kalniņš giftede sig for første gang i 1971 med Ilga, som han var gift med i tyve år, og hvis ægteskab bragte to piger. Han lærte sin anden kone Aurēlija Anužīte at kende i 1992 under optagelserne til spillefilmen "De Granšānu ģimenes noslēpumi" (De Grandjean-familiens hemmeligheder). De giftede sig efter filmens premiere, og de fik sønnen Mikus sammen i 1994. I slutningen af 1990'erne blev de skilt. For tiden lever Kalniņš sammen med Laura Magazniece, og sammen har de en datter, som er Kalniņš' fjerde barn.

Ivars Kalniņš har også været valgt til det lettiske parlament Saeima, som deputeret til det 6. Saeima.

Eksterne henvisninger redigér


 Spire
Denne skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
 
 Spire
Denne biografiske artikel om en lette, eller en person født i Letland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.