Kategoridiskussion:The 4400

Er det så relevant at have en kategori der retter sig med en bestemt TV-serie, når vi kun har en artikel om serien? -- Bruger:Wegge 6. nov 2005 kl. 23:57 (CET)

Jeg synes også det er i overkanten i betragtning af, at der ikke engang er en lignende kategori på enwiki. --Maitch 7. nov 2005 kl. 00:00 (CET)
Pointen var at udvide med profiler af alle de karakterer der i programmet, og evt. også mere detaljeret sæson-beskrivelse. - Mark Jensen 7. nov 2005 kl. 00:15 (CET)
Kan du i det mindste ikke vente til, at der faktisk er flere artikler til en kategori. Pointen med kategorier er, at man skal kunne finde beslægtede emner. I øjeblikket er der ingen. I øvrigt er der masser af plads i hovedartiklen til at beskrive personerne og handlingen, hvilket også er gjort på enwiki, så der er ingen grund til at oprette en masse stubbe. --Maitch 7. nov 2005 kl. 00:22 (CET)
Det kunne jeg sagtens. Men nu ville jeg gøre det nemmere for mig selv, og få kategoriseret alle artiklerne med det samme, i stedet for at sidde og fedte rundt med det engang i ude i fremtiden. Jeg valgte netop at gøre det på denne måde, fordi jeg synes den engelske artikel er tynd, hvad angår beskrivelse af personerne. Ang. mindre personer er løsningen nok at have det i hovedartiklen, men der er en del hovedroller i serien, som sagtens kan have deres egne artikler. Specielt nu hvor de er gået i gang med at filme sæson 3, hvilken nok ikke bliver den sidste. Og i sidste ende bryder jeg mig generelt ikke om konsekvent at gøre andre mennesker efter. Ja, den engelske Wikipedia er stor og på de fleste måder god, men det betyder ikke den i hver eneste artikel har den mest optimale opbygning. Desværre synes jeg at der på den danske Wikipedia er opstået en tendens til at sige "Jamen sådan gør de på den engelske, så gør vi også sådan her". Den engelske har dårlige artikler, den har også mindre velstruktureret emner. Jeg synes bestemt at flette min. 10 hovedpersoners komplette profiler ind i hovedartiklen, er det et sådant mindre optimalt træk. - Mark Jensen 7. nov 2005 kl. 01:01 (CET)
Ok, lige for at præcisere, så mener jeg ikke at vi skal skrive direkte af fra enwiki, det var bare for at give eksempler på fornuftig brug. Grunden til at jeg er efter dig er, at jeg før denne kategori har slettet i omegnen af fire lignende kategorier, hvor der kun var én artikel. De havde været forladt i flere måneder uden at der kom ekstra sider ind. Jeg mener det er et lede brugerne på vildspor, at oprette en kategori med kun en artikel. Argumentet med at det vil være nemmere nu end senere kan jeg slet ikke følge. Det tager den samme tid uanset hvilken rækkefølge man gør det i. Jeg vil igen bede dig vente til du minimum har to artikler.
Mht. stubbe så er det sådan, at der opfordres til at først arbejde i hovedartiklen, og derefter lave uddybende artikler, når der ikke er plads nok. Begrænsningen er 32 KB og artiklen er ikke i nærheden af det tal. Ville det ikke være bedre at lave én kvalitetsartikel som muligvis kunne blive valgt til ugens artikel i stedet for en masse frakmenterede stubbe rundt omkring. I øvrigt er det begrænset hvad man kan skrive om en serie, der kun er produceret 19 afsnit til. --Maitch 7. nov 2005 kl. 20:39 (CET)


Jeg finder det nemmere at kategorisere artikler som de bliver skrevet, end at sidde og finde 20 artikler frem og tilføje deres kategori (som så åbenbart alligevel skulle tilføjes i det lange løb). Det kan slet ikke betale sig vi diskuterer det her, for vi ser vidt forskelligt på hvorledes man bør tænke om Wikipedia (og som jeg ser det, er intet mere rigtigt end det andet). Du koncenterer dig om hvad der er effektivt for læseren i nuet, jeg ser på hvad der er effektivt for skribenter på langt sigt. Og så er det klart vi når til forskellige konklusioner om hvorledes fremgangsmåden bør være. Og som du vil se, er stort set alle (hvis ikke alle) emner, jeg har startet på denne måde, udviklet sig til relativt omfattende kategorier, på relativt kort tid.

Det er begrænset - men igen, du ser på hvad der findes af afsnit nu, hvor jeg ser på, at de er i gang med at lave sæson 3. Jeg kan godt følge din tankegang, og håber også du kan følge min. - Mark Jensen 10. nov 2005 kl. 03:18 (CET)

Tilbage til siden »The 4400«.