Shahab Hosseini

iransk skuespiller

Seyed Shahabedin Hosseini Tonekabani (سید شهاب‌الدین حسینی تنکابنی; født Shahab Hosseini 4. marts 1974) er fra Tonekabon og er kendt som skuespiller i både iranske tv-serier og film. Han har også været vært for iranske shows. Shahab Hosseini er en succesfuld og populær skuespiller i Iran.

Shahab Hosseini
Shahab Hosseini
Personlig information
Fulde navn Seyed Shahab Hosseini
Født 1974
Teheran, Iran
Nationalitet Iran Iran
Ægtefælle Parichehr Ghanbari
Børn Mohamad Amin født 2004- Amirali født 2011
Beskæftigelse Skuespiller, foredragsholder
Aktive år Siden år 2000
Roller Emad i filmen The Salesman

På det internationale plan har Shahab Hosseini i 2016 vundet guldpalmen i Filmfestivalen i Cannes for sin rolle Emad i Asghar Farhadi film "The Salesman", i 2011 vandt han en Sølvbjørn ved Filmfestivalen i Berlin som den bedste mandlige skuespiller for filmen "A Separation".

Opvækst og baggrund redigér

Shahab Hosseini er født i Teheran og er det ældste barn af en søskendeflok på 3 børn. Før han beskæftigede sig med skuespillets verden, var han psykologstuderende på Teherans universitet. Mens han var studerende, besluttede han sig for at emigrere til Canada. Derfor droppede han ud af sin uddannelse halvvejs. Ved tilfældighed bliver han valgt til en rolle på teatret. Derefter startede han sin karriere i medie-, film- og teaterbranchen gennem en mindre rolle på et teater, og senere optrådte han som radiovært. Siden har det udviklet sig til stor succes med hans skuespil i den iranske film- og teaterverden.

Referencer redigér

  Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger redigér

 Spire
Denne skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.