Rigshospitalet: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m I introteksten er tal for antal sengepladser opdateret ud fra seneste tal på rigshospitalet.dk
m Tilføjet afsnit om bygninger. https://www.rigshospitalet.dk/om-hospitalet/nybyggeri/Sider/default.aspx
Linje 49:
 
2. november 2007 blev der åbnet en [[Heliport|helikopterlandingsplads]] på taget af Rigshospitalet, der kan modtage [[redningshelikopter]]e med akutte patienter fra hele landet, [[skib]]e og [[olieboreplatform]]e.<ref>[http://www.rigshospitalet.dk/menu/OM+RIGSHOSPITALET/Temaer/Helikopterlandingsplads+p%C3%A5+Rigshospitalet/ rigshospitalet.dk: Helikopterlandingsplads på Rigshospitalet]</ref> En donation på 28,5 mio. kr. fra [[A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal]] gjorde etableringen mulig. Landingspladsen anvendes jævnligt af [[Eskadrille 722]]'s redningshelikoptere til aflevering af akutte patienter. Tidligere landede Forsvarets helikoptere i Fælledparken ved siden af Rigshospitalet, hvilket var en kompliceret og tidskrævende manøvre.
 
<br />
 
== Udvikling ==
Rigshospitalets målsætning var fastlagt af [[Folketinget]] og fremgår af Lov om Hovedstadens Sygehusfællesskab (§2): ''Sygehusfællesskabet skal sikre Rigshospitalet som et sundhedsvidenskabeligt udviklingscenter med særlige opgaver indenfor patientbehandling, forskning og uddannelse.'' Med [[Strukturreformen]] og indgangen til Region Hovedstaden i 2007 ophørte denne lovbefæstede særstilling formelt.
 
<br />
 
== Bygninger ==
Centralkomplekset på Blegdamsvej indviet i 1970. I Glostrup blev centralkomplekset indviet i 1958. Større udbygninger blev sat i gang fra 2010-erne. På Blegdamsvej blev der i 2015 indviet en ny bygning med Patienthotel og administration samt et parkeringshus. En ny Nordfløj er opført og indvies i 2020. En ny varemodtagelse åbnede i 2019 og en ny Sterilcentral er opført og taget i brug i 2020, Sterilcentralen skal betjene flere hospitaler. En ny bygning med navnet BørneRiget er bevilget og skal opføres frem mod 2025.
 
I Glostrup blev et nyt parkeringshus åbnet i 2014, og en ny tilbygning til Dansk Hovedpinecenter åbnede i 2018. En ny neurorehabiliteringsbygning er under planlægning.
 
== Nøgletal ==