Arkivar: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata
Udvidet introduktion. Afsnit med eksterne henvisninger.
Linje 1:
[[Fil:Archivist_Survey.jpg|thumb|250px|right|En arkivar gennemgår endnu ikke processeret materiale-samling .En sådan gennemgang gøres almindeligvis for at afgøre en prioritering, hvorefter et egentligt arrangement og en beskrivelse kan finde sted .]]
 
En '''arkivar''' er en person, hvissom opgaverarbejder bestårmed i,en delsorganiseret atsamling organisere,af udskillemateriale, bevare,kaldet men også tilgængeliggøre og orientere om arkivets bestand afet [[arkivaliearkiv]]r.
 
Arbejdet består i at
Dette kan både gøres i et papirbaseret [[arkiv]], men også i et elektronisk eller digitalt arkiv, eksempelvis et elektronisk dokumenthåndterings system [[EDH]]. Hvis et sådant system indbefatter sagsstrukturering, kaldes det et elektronisk sags- og dokumenthåndterings system [[ESDH]].
 
* Organisere materialet gennem arrangering, beskrivelser mv.
* Udskille dele af materialet
* Bevaringsindsats
* Gøre arkivets bestand af [[arkivalie]]r tilgængeligt for andre
* Orientere omkring arkivet
 
Dette'''Arkivaren''' kan bådearbejde gøresmed iforskellige typer af arkiver. Det kan dels være et papirbaseret [[arkiv]], men også i et elektronisk eller digitalt arkiv, eksempelvis et elektronisk dokumenthåndterings system [[EDH]]. Hvis et sådant system indbefatter sagsstrukturering, kaldes det et elektronisk sags- og dokumenthåndterings system [[ESDH]].
 
== Eksterne henvisninger ==
 
* [https://www.ug.dk/job/erhverv-og-job/akademiskarbogledelse/bibliotekarogarkivararb/arkivar Arkivar] på [https://www.ug.dk/ Uddannelsesguiden]
* [https://arkiv.dk/ Arkiv.dk] (søgning i Danske Lokal- og Stadsarkiver)
 
{{Jobstub}}