Aarhus: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Å/Aa-stavning: Det er relevant at nævne at AA-stavemåden har været envendt længst, og også var udbredt i mindre grad før kommunens belsutning i 2010. Eksempler på bla Aarhus universitet aldrig har benyttet bolle-å. samt det samme gør sig gældende for flere virksomheder etableret så sent som 2005
Linje 74:
 
Beslutninger om at anvende Aa-stavning gælder i princippet kun for kommunens egne myndigheder. Stavemåderne med Å er stadig officielt korrekte for alle danske stednavne. Ved stednavne, som også har en lokal bestemt Aa-stavning, er der i den officielle stednavneliste anført en note om, at "den lokale kommune ønsker å, Å skrevet som aa, Aa".<ref>[http://levende.kms.dk/su/sunavn.htm Autoriserede stednavne i Danmark], Stednavneudvalget</ref><ref>§ 3.2 i retskrivningsreglerne, Retskrivningsordbogen eller [http://sproget.dk/raad-og-regler/retskrivningsregler_mv/retskrivningsregler_mv sproget.dk]</ref> Mens det tog flere år at få genindført stavemåden ''Aalborg'' på statslige skilte, lister, i køreplaner m.v., så har pressen, DSB, Post Danmark og statslige myndigheder denne gang hurtigt rettet sig efter Aarhus Kommunes beslutning.
 
Det er dog værd at bemærke at dobbelt-a stavemåden har været anvendt længst, og mange institutioner og firmaer aldrig har benyttet sig af bolle-å; det gælder eksempelvis Aarhus Universitet, FOF Aarhus og Aarhus Gymnastikforening (AGF), men også ved etableringen af nye institutioner inden 2011, eksempelvis [[AarhusKarlshamn]] og Aarhus Bryghus.
 
=== Smilets by ===