Content deleted Content added
Opfølgning på dine betragtninger
Linje 54:
::Hej. Jeg løb ind i det problem, at jeg ikke kunne flytte siden på normal vis, da Plön Slot eksisterede som en #redirect, derfor den lidt ubehjælpelige flytning. Nu ved jeg dét til en anden gang. --[[Bruger:Arvid-S|Arvid-S]] ([[Brugerdiskussion:Arvid-S|diskussion]]) 7. sep 2019, 11:33 (CEST)
::: Jeg kan godt se dit problem. Hvis der er flere redigeringer på en omstilling, så kan du ikke flytte det selv. Det kræver at en administrator gør det, som kan foretage en sletning sammen med flytningen. Hvis der kun er en redigeringen kan du selv gære det. --[[Bruger:Steenth|Steen Th]] ([[Brugerdiskussion:Steenth|diskussion]]) 7. sep 2019, 12:03 (CEST)
 
== Dine betragtninger om da-wiki ==
 
Hej Arvid. Jeg har med interesse læst dine betragtninger (skrevet i går på din brugerside), som jeg gennemgående er enige i, i hvert fald hvad angår konsekvenserne. Men jeg vil godt lige være sikker på én ting: Stort set alle artikler om slesvigske stednavne er navngivet med tyske navn, ikke sandt? Du nævner fx Lybæk vs. Lübeck, og når jeg kigger i historien for artiklen, skal jeg i hvert fald et stykke tilbage for at finde de to navne brugt tilnærmelsesvis på lige fod. Den gamle danske form er nævnt i parentes i artiklens hoved, hvilket vi typisk gør i artikler for stednavne, der har været i forskellige historiske besiddelser, fx polsk vs. tyske, og det ser jeg ikke som noget problem.
 
Jeg husker også en af dine rettelser fra i går vedrørende en adelskvinde, der levede i en periode, hvor Slesvig var i dansk besiddelse, og hvis slægtslige forhold gjorde, at hun var fra Plön/Pløn. Du ændrede den danske stavemåde med en bemærkning om, at der ikke var belæg for denne stavemåde, hvilket jeg studsede over, men jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke aner, om man på den tid brugte 'ø' eller 'ö', så jeg gjorde ikke mere (der er i øvrigt ikke en artikel om hende, kun et rødt l8nk).bspørgsmålet er, om man på den måde kan generalisere?
 
Men som sagt, rent geografisk er jeg enig med dig om at bruge nutidige betegnelser med angivelser af de danske i parentes, i øvrigt også gerne med de danske navne i grænselandet. Tyskerne er jo flinke nok til fx at skrive de gamle danske navne med mindre skrift på byskiltene et stykke ned i landet.
 
Hermed nogle betragtninger fra mig :-) —[[Bruger:Amjaabc|Arne (Amjaabc)]] ([[Brugerdiskussion:Amjaabc|diskussion]]) 10. sep 2019, 08:20 (CEST)