Holberg Teatret: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
EPO (diskussion | bidrag)
m linkret
Bjoerna (diskussion | bidrag)
m MIndre ajourføringer
Linje 1:
[[Billede:Niels-Andersen-skuespiller.png|thumb|300px|Niels Andersen som [[Jeppe på Bjerget|Jeppe]], bagest skuespillerne Henrik Koefoed og [[Kirsten Olesen]]. Foto: [[Bjørn Andersen]], 2004]]
 
'''Holberg Teatret''' i [[Kalundborg]] er et teaterinitiativ, der blev påbegyndttaget i 2004. Hensigten er at etablere det som et [[egnsteater]]. Blandt initiativtagerne er skuespilleren [[Niels Andersen (skuespiller)|Niels Andersen]] og [[dramaturg]]en [[Niels Damkjær]]. Der er etableret en bestyrelse, hvori indgår skuespillerne [[Kirsten Olesen]] og [[Henrik Koefoed]]. Desuden er der etableret en teaterforening, der hedder [[Holberg Teatrets Venner]].
 
Teatret skal have udgangspunkt i [[Ludvig Holberg]]s komedier. Man vil spille hamHolberg på en moderne og aktuel måde og også spille andet end ham. Initiativtagerne har oplyst at de bl.a. har været inspireret af et moderne [[Shakespeare]]-teaterinitiativ i [[Stratford-on-Avon]].
[[Kalundborg Kommune]] har i slutningen af 2005 besluttet at bevilge et beløb på knap 300.000 kr. til de forberedende aktiviteter, og samtidig har man besluttet at overlade det til sammenlægningsudvalget for den nye Kalundborg Kommune at tage stilling til det videre forløb.
 
Holberg Teatret blev formelt etableret i 2006 som en videreførelse af ''Vandrefalken''.
Blandt de oprindelige initiativtagere er skuespilleren [[Niels Andersen (skuespiller)|Niels Andersen]] og [[dramaturg]]en [[Niels Damkjær]].
 
Der er etableret en bestyrelse, hvori indgår skuespillerne [[Kirsten Olesen]] og [[Henrik Koefoed]]. Desuden er der etableret en teaterforening, der hedder [[Holberg Teatrets Venner]].
 
Teatret skal have udgangspunkt i [[Ludvig Holberg]]. Man vil spille ham på en moderne og aktuel måde og også spille andet end ham. Initiativtagerne har oplyst at de bl.a. har været inspireret af et moderne [[Shakespeare]]-teaterinitiativ i [[Stratford-on-Avon]].
 
Holberg havde et særligt forhold til Kalundborg, for ét af hans pseudonymer - [[Hans Mickelsen]] - oplyses at være borger, poët og brygger dér, og én af hans figurer - [[Peder Paars]] - tog angiveligt på rejse fra Kalundborg til [[Aars]] (det er dog ikke ''Aars'' der tænkes på, men ''[[Aros|Aarhus]]'').