Risskov Gymnasium: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m →‎Kendte studenter: Ændringer hos Østergaard og Villumsen
MacApps (diskussion | bidrag)
m ændret rækkefølge
Linje 42:
| landiso = DK
}}
'''Risskov Gymnasium''' (forkortet: '''RIG''') er et [[gymnasium]], beliggende i [[Risskov]] ved [[Aarhus]].
 
De første elever på Risskov Gymnasium blev undervist på Strandskolen i august [[1968]]. Vejlby-Risskov Kommunes skolekommission havde foreslået, at det femte gymnasium i Aarhus-området skulle placeres i Vejlby, og det forslag var både de øvrige forstadskommuner omkring Aarhus og [[Århus Amt]] med på. Navnet var dengang ''Amtsgymnasiet, Vejlby-Risskov'', men det blev hurtigt ændret til "Risskov Amtsgymnasium". Efter amternes nedlæggelse blev gymnasiet selvejende og skiftede navn til Risskov Gymnasium. Gymnasiet er tegnet af arkitekt [[Knud Friis]] og blev indviet i oktober [[1969]]. Gymnasiet kunne fejre sit 40 års jubilæum i [[2008]].
 
Risskov Gymnasium havde fra [[1969]] til [[1980]] [[højere forberedelseseksamen]], fra [[1972]] til [[1990]] [[gymnasial supplering|gymnasiale suppleringskurser]], og siden [[1989]] har det været tilsluttet [[Team Danmark]]-ordningen.
 
Gymnasiet kunne fejre sit 40 års jubilæum i [[2008]].
 
For at hjælpe elever har RIG lagt flere videoer om [[matematik]] på [[YouTube|Youtube]].
 
==Gymnasiets rektorer==
Line 53 ⟶ 57:
* 1980-2010: Birthe Balleby
* 2010-: Gitte Horsbøl
 
== Kendt lærer ==
[[Michael Grankvist Sørensen]] har lavet en youtube-kanal, som rummer flere end 90 videoer om matematik.<ref>https://www.youtube.com/channel/UCZ8kPSyaxGuklXTZ7WXP22w</ref>
 
==Kendte studenter==