Land Rover: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
exit tvungen billedstørrelse
Linje 22:
Den første Land Rover blev lanceret ved ''Amsterdam Motor Show'' i 1948. Konstruktionen lånte en del fra krigs-[[Jeep|jeepen]], men med et dyrere karosseri i [[aluminium]]. Valget af aluminium var fremtvunget af efterkrigstidens [[stål]]rationering. Rover havde også et andet problem i efterkrigstidens Storbritannien: De havde en ny, stor fabrik i [[Solihull]] ved [[Birmingham]], som var blevet bygget gratis lige før krigen for at producere flymotorer. Problemet lå nu i, at de ikke havde en bilmodel at producere der. De førkrigsmodeller de havde klar til produktion kunne ikke sælges i store nok partier, der kunne retfærdiggøre driften af det store anlæg.
 
[[:en:Maurice_Wilks|Maurice WilkesWilks]], ansat hos Rover, designede den første model i [[1947]] som erstatning for jeepen han havde brugt på gården. Sammen sin bror, Spencer, lavede de et design som var baseret på jeepen, men med kraftudtag for at drive redskaber på gården. Britisk industri havde et desperat behov for eksportprodukter efter [[2. verdenskrig]], og den første prototype havde førersædet i midten for enkelt at kunne eksporteres til markeder med både venstre- og højrekørsel. Denne idé blev ikke brugt i produktionsmodellen. Siden stål var rationeret valgte man at bruge en legering af [[aluminium]] og [[magnesium]] kaldet [[Birmabright]] til karosseriet.
 
Den første Land Rover, senere kaldt Series I, blev markedsført som en erstatning for [[traktor]]en. Reklamen viste bilen brugt til alt fra trækvogn til [[plov]]en til personbil. I praksis blev Land Rover ikke nogen arvtager for traktoren, men solgte godt, på trods af en relativt høj pris.