Bill Haley: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Småret
Linje 4:
 
''Bill Haley & His Comets'' indspillede den [[12. april]] [[1954]] en milepæl i rock'n'roll-musikken med sangen "[[Rock Around the Clock]]". Sangen havde i første omgang ikke større succes. I juli 1954 fik gruppen et top ti-hit med deres coverversion af [[Big Joe Turner]]s "[[Shake, Rattle and Roll]]", der endte med at sælge seks millioner eksemplarer. Herefter blev "Rock Around the Clock" i 1955 brugt i filmen ''[[Blackboard Jungle]]'' med [[Glenn Ford]] i hovedrollen, hvilket fik sangen til at stryge til tops på [[Billboard 200|Billboards]] hitliste, hvor den lå i otte uger.
 
 
Haley fortsatte med at have hits i 1950'erne, fx "See You Later, Alligator". Han havde hovedrollen i de to første rock'n'roll-film, ''Rock Around the Clock'' og ''Don't Knock the Rock''. Herefter blev han i USA overhalet i popularitet af den yngre og mere sexede [[Elvis Presley]], men var i 1960'erne fortsat populær i [[Europa]], [[Latinamerika]] og [[Mexico]].
Line 14 ⟶ 13:
Haleys oprindelige Comets-gruppe fra årene 1954-1955 tager stadig på verdensturneer, på trods af at de alle er 70-80 år gamle.
 
== Kildehenvisninger ==
* [http://www.billhaleycentral.com Omfattende online-portal med link til Bill Haley-materiale på internettet]
== Eksterne henvisninger ==
{{Commonscat}}
* [http://www.billhaleycentral.com Omfattende online-portal med link til Bill Haley-materiale på internettet]
 
{{FD|1925|1981|Haley, Bill}}