Slaviske folkeslag: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Stavefejl
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Fjernet indhold, som hører hjemme i en anden type artikel, om ideologi. Der er i sig selv ikke noget nationalistisk i at forske i sprogs og folkeslags oprindelse.
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Linje 10:
Navnet "slaverne" (Sklavenoi) optræder første gang i [[Byzantinske Rige|byzantiske]] kilder i det [[500-tallet]]. Under kejser [[Justinian 1.]] (527-565) dukker slaver og anter op hos byzantinske skribenter. De beretter om talrige slavere og antere, der har bosat sig i det Byzantinske Rige kommende fra [[Karpaterne]], nedre Donau og fra [[Sortehavet]]. [[Prokopios]] skrev, at anterne og slaverne lignede hinanden med samme skikke og samme sprog.
 
I [[1800-tallet|18]] og [[1900-tallet]] har flere ud fra en [[nationalisme|nationalistisk]] tankegang forsøgt at udpege en oprindelig hjemstavn for det slaviske folk. De østromerske kilder nævner det slaviske folk som en historisk gruppe, men det er ikke klart, hvorvidt denne gruppe er bredt sammensat af flere tidligere befolkningsgrupper, eller reelt er ét folkeslag med samme udgangspunkt.
 
== Slavernes opdeling ==