Storstrømsbroen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m →‎Nuværende bro: Tilføjelser og ændrede køreplan for tog 2019
m →‎Kommende bro: Tilføjelse om brotypen
Linje 41:
Broen forventes at være klar til biltrafikken i 2022 og jernbanetrafikken i 2023 og skal bygges af et italiensk joint venture bestående af [[Itinera]], [[Condotte]] og [[Grandi Lavori Fincosit]], som skal bygge broen for den danske stat.
<ref>Vejdirektoratet [http://www.vejdirektoratet.dk/DA/vejprojekter/storstroemsbro/Sider/default.aspx]</ref>
 
Den bygges som en kunstig skråstagsbro, hvor stagene bidrager til broens stabilitet, men ikke er nødvendige for at holde broen oppe. Den får en enkelt pylon med stagene opsat symmetrisk over pylonen i en enkelt række opsat mellem jernbanen og vejbanen.
 
Tidligere transportminister [[Henrik Dam Kristensen]] har betegnet forbindelsen over [[Storstrømmen]] som "meget vigtig i forhold til [[Femern Bælt-forbindelsen|Femern Bælt-projektet]]".<ref>[http://jp.dk/indland/trafik/article2785712.ece Alt peger på ny Storstrøms-bro<!-- Bot genereret titel -->]</ref> Regeringen har afsat 3,9 milliarder til en ny Storstrømsbro i forslaget til finansloven 2013.<ref>[http://www.information.dk/telegram/309165 Ny Storstrømsbro er på finansloven] – Information.dk</ref> Det bliver det danske selskab [[COWI]], der skal stå for projekteringen af den nye bro. Broen får en tosporet landevej, en elektrificeret jernbane i to spor anlagt til 200 km/t, hvilket vil forstærke jernbanenettet mellem København og Tyskland.