Läkerol: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
uddybet link-tekster
Oprydning.
Linje 1:
'''Läkerol''' er en serie af [[Gummigummi arabikum]]-pastilpastiller produceret af det svenske konfekturefirma [[Cloetta]]. Läkerol findes i over 16 forskellige smagsvarianter, og æskenalle æsker har et indhold på 25g25 g.<ref>[https://www.cloetta.dk/varemarker--produkter/Lakerol/ Läkerol - sukkerfri pastil]</ref>
 
== Läkerols historie ==
Navnet Läkerol blev i begyndelsen brugt{{Af hvem?|}} til et flydende [[antiseptisk]] middel. VarenMidlet blev imidlertid taget ud af sortimentsortimentet i forbindelse med, at denhalspastillen mistedeblev navnetlanceret. I [[1909]] blev Läkerolpastillen introduceret i [[Sverige]]. Derefter fulgte [[Danmark]] som det andet land i [[1910]], [[Norge]] og [[Finland]] i [[1912]], [[Rusland]] i [[1913]] og [[Tyskland]] i [[1914]]. Ekspansionen fortsatte derefter hurtigt til halspastillen[[Holland]], [[Polen]], [[USA]], [[Sydafrika]], [[Colombia]], [[Mexico]], [[Kina]] og [[Venezuela]]. I [[1939]] blev Läkerol solgt i 35 lande.
I [[1909]] blev Läkerol pastillen introduceret i [[Sverige]]. Derefter fulgte [[Danmark]] som det første i [[1910]], [[Norge]] og [[Finland]] i [[1912]], [[Rusland]] i [[1913]] og [[Tyskland]] i [[1914]]. Ekspansion fortsatte derefter hurtigt til [[Holland]], [[Polen]], [[USA]], [[Sydafrika]], [[Colombia]], [[Mexico]], [[Kina]], [[Venezuela]].. I [[1939]] blev Läkerol solgt i 35 lande.
 
Stifteren{{Af hvad?|}}, Adolf Ahlgren, gav Läkerol symbolet "A", og dette "A" er stadig præget på alle Läkerolæskerne den dag i dag. Adolfs søn lagde i [[1953]] navn til en anden type slik: [[Ahlgrens biler]].
Sønnen til Adolf skulle senere, i [[1953]], give navnet til en anden vare: [[Ahlgrens biler]].
 
I starten blev Läkerol markedsført som [[Lægemiddel|medicin]] snarere end [[konfekture]] med fokus på frisk mund og hals. Derefter har frisk mund, tale og stemmer været fokus i markedsføringen, og siden [[1993]] har det officielle slogan været ”makes people talk” - med andre ord, at tilskynde("får folk til at udtrykke sig og blivei hørttale").
 
== Smagsvarianter ==
Line 33 ⟶ 31:
* [http://www.cloetta.com Officiel hjemmeside - Cloetta]
 
=== Referencer ===
{{Reflist}}