Java (programmeringssprog): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Sammenskrevet
m Småret
Linje 7:
Slutteligt er Java en [[virtuel maskine]] beregnet, men ikke begrænset, til at køre programmer skrevet i programmeringssproget Java.
 
== Beskrivelse ==
Programmeringssproget Java er blandt andet kendetegnet ved at et [[computerprogram]] skrevet i Java kan afvikles på ethvert [[styresystem]], hvis styresystemet har en Java virtuel maskine, og det har stort set alle moderne styresystemer. Som programudvikler skal man derfor ikke bekymre sig om slutbrugerens maskinel og programmel. Mens et Javaprogram udføres, sørger den virtuelle maskine selv for at fjerne unødvendige objekter, som optager plads i maskinens arbejdshukommelse (''garbage collection''). Som software-udvikler skal man dog holde styr på andre ressourcer som f.eks. filer.
 
Line 22 ⟶ 23:
Som et direkte modsvar på Javas dominans på serverområdet kom [[Microsoft]] med deres [[.NET]] platform. .NET har dog endnu ikke vundet Javas popularitet.
 
== Java Syntaks (syntax) ==
=== Identifier ===
En indentifier er navnet på et element i koden. Der er normale navngivningspraksiser til elementer. Indentifiere i Java er [[Case sentivity|case-sensitive]], altså<syntaxhighlight lang="java">