Camilla Pedersen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m kategori ved brug af AWB
Linje 42:
'''Camilla Pedersen''' (født [[8. juni]] [[1983]] i [[Esbjerg]]) er en [[dansker|dansk]] [[triatlet]] og [[Årets Sportsnavn]] 2014. Hun er uddannet [[diætist]], [[spinning]]sinstruktør og kostplanlægger
 
Camilla Pedersen har i løbet af 2010'erne tilhørt den absolutte verdenselite inden for sin sport og hentet adskillige medaljer til EM og VM. Et alvorligt styrt [[3. september]] 2013 på cykel under træningen, hvor hun brækkede hoften, pådrog sig kraniebrud og havde kritiske indre blødninger, truede imidlertid både hendes liv og karriere. Blodtrykket var så højt, at der skulle to operationer til for at redde hendes liv. Kvæstelser gjorde at hun blev lagt i kunstigt [[Koma (bevidstløshed)|koma]] på [[Odense Universitetshospital]] i 19 dage.<ref name="vm14" /> Hun blev udskrevet fra hospitalet i slutningen af oktober og startede sin genoptræning på [[Regionshospitalet Hammel Neurocenter|Hammel Neurocenter]].
 
Et år efter ulykken vandt hun VM i langdistance i triatlon i [[Kina]] i tiden 5 timer, 43 minutter og 31 sekunder for de fire km [[svømning]], 120 km [[cykling]] og 20 km [[Løb (sport)|løb]]. Det var godt fire minutter hurtigere end nummer to, [[Finland|finske]] [[Kaisa Lehtonen]]. Siden har hun holdt fast i sin plads i den internationale top med flere mesterskabsmedaljer.
Linje 70:
[[Kategori:Personer fra Esbjerg]]
[[Kategori:Personer i Kraks Blå Bog]]
[[Kategori:Mandlige cykelryttere]]