Jan Tausinger: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Infoboks tilføjet
m Småret
Linje 12:
| hæder =
}}
'''Jan Tausinger''' (født [[1. november]] [[1921]] i [[Piatra Neamț]], [[Rumænien]] - død [[29. juli]] [[1980]] i [[Prag]], [[Tjekkiet]]) var en rumænsk født [[etnisk]] tjekkisk [[komponist]], [[Dirigent (musik)|dirigent]] og [[rektor]].
 
Tausinger studerede komposition på ''[[Musikkonservatoriet i Bukarest]]'' hos bla. [[Dimitrie Cuclin]] og [[Alfred Mendelsohn]].
Han studerede videre i Tjekkiet på ''[[Akademiet i Prag]]'' hos [[Alois Haba]] og [[Pavel Borkovec]]. Tausinger har skrevet 3 [[symfoni]]er, [[orkester]][[værkorkesterværk]]er, [[kammermusik]], [[opera]], [[ballet]]musik, [[klaver]]stykker og [[vokal]]værkervokalværker etc.
Han dirigerede de forskellige radio orkestre i [[Bukarest]], [[Ostrava]] og [[Plzeň]], og var rektor på ''[[Musikkonservatoriet i Ostrava]]''.
Bosatte sig i Tjekkiet efter endt afgangs[[eksamen]] på ''Akademiet i Prag''.
 
Han dirigerede de forskellige radio orkestre i [[Bukarest]], [[Ostrava]] og [[Plzeň]], og var rektor på ''[[Musikkonservatoriet i Ostrava]]''.
===Udvalgte Værker===
Bosatte sig i Tjekkiet efter endt afgangs[[eksamen]]afgangseksamen''Akademiet i Prag''.
 
===Udvalgte Værker=værker==
* ''Symfoni nr. 1 "Osvobození" (Befrielsen) (1950–52) - for Orkester''
* ''Symfoni nr. 2 "Sinfonia Bohemica" (1973-5) - for [[Baryton]], [[Herre]][[kor]], [[Cembalo]], [[Trompet]] og Orkester''
Linje 26:
* ''[[Violin]]koncert (1962–1963) - for Violin og Orkester''
 
==Eksterne Henvisnigerhenvisniger==
* [https://www.musicbase.cz/composers/1003-tausinger-jan/ Om Jan Tausinger]
* [http://www.musicweb-international.com/Ntl_discogs/Balkan_symphonies/Balkan_symphonies_RZ.pdf Om Jan Tausinger på www.musicweb-international.com]