Kim Schumacher: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Mons1957 (diskussion | bidrag)
m Kategori
m Linkrettelse
Linje 5:
Men det var musikken, der var Kims store kærlighed. Hans musikprogrammer på P3 var gennemprofessionelle, og hans altid utroligt morsomme, kontroversielle og ofte indsigtsfulde speak er legendariske. Kims stil fik mange til at interessere sig for den type musik, han brændte for. En musik, der primært tilhørte genrer som [[dance]], [[hiphop|hip-hop]], [[rhythm_and_blues|R'n'B]], [[techno]] og [[pop]] – musikgenrer, der, før Kim Scumachers tid, nærmest havde været betragtet som underlødige i Danmarks Radio. Han havde fingeren på musikpulsen, bl.a. fordi han tilbragte en stor del af sin tid i New York, og netop i 80'erne var det dér hip-hop- og bøssekulturen var på sit højeste.
 
Kim Schumacher var også oversætter af en lang række amerikanske film, og han er krediteret for at have opfundet fordanskninger af amerikansk slang, som f.eks. betegnelsen [[nørd]] om en person, der går lidt for meget op i sit fag, typisk et teknisk et af slagsen. Men han formåede også at bevare rytmen i det udenlandske, som f.eks. i oversættelsen af [[Samuel_Leroy_Jackson|Samuel L. Jackson]] som DJ i [[Spike Lee]]s film [[Do the Right Thing]], der siger "That's the truth, Ruth", som i Kims kærlige oversættelse blev til "Gi' den et trut, Ruth".
Kim var erklæret homoseksuel, men hans alt for tidlige død som følge af [[AIDS]], der kom efter en meget kort sygdomsperiode, var trods alt et chok for de fleste.