Alexander Moyzes: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 27:
'''Alexander Moyzes''' (født [[4. september]] [[1906]] i [[Klástor pod Znievom]], død [[20. november]] [[1984]] i [[Bratislava]]) var en slovakisk [[komponist]], [[professor]], [[lærer]], [[organist]] og [[dirigent]].
 
Moyzes hører til de betydningsfulde slovakiske komponister i det 20. århundrede. Han studerede komposition, orgel og direktion på ''[[Musikkonservatoriet i Prag]]'' og senere hos [[Vitezslav Novak]], som kom til at præge hans kompositoriske stil. Moyzes var senere professor og lærer i komposition på ''[[Musikkonservatoriet i Bratislava]]''. Han har skrevet 12 [[symfoni]]er, [[kammermusik]], en [[violin]][[Koncert (komposition)|koncert]], en [[fløjte]]koncert og [[stryger]][[kvartet]]ter.
Han har skrevet 12 [[symfoni]]er, [[kammermusik]], en [[violin]][[Koncert (komposition)|koncert]], en [[fløjte]]koncert og [[stryger]][[kvartet]]ter.
 
Han var i begyndelsen inspireret af [[Josef Suk]] og [[Gustav Mahler]], men fandt hurtigt ind til sin egen personlige stil, specielt symfonierne, som er hans hovedværker, er inspireret af slovakisk [[folkemusik]], med en mesterlig orkestrering, og væld af originale [[passage]]r.