Kate Bang: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Tilføjer skabelonen {{gravsted.dk}} - 2. Hvis den står forkert, må du meget gerne flytte den. Virker den ikke og kan du ikke rette den, så må du meget gerne slette den.
Linje 74:
 
[[Fil:Kate Bang og Verner von Heidenstam.jpg|thumb|left|Bang og Heidenstam i Övralids have]]
i [[1933]] udfærdigede Heidenstam et testamente af egen hånd, som bestemte, at ÖrvalidÖvralid og hele hans formue skulle tilfalde Bang eller hendes to børn ved hans død. Et par år senere besluttede Heidenstam og Bang i fællesskab at indskrive en stiftelse i testamentet, og i den forbindelse blev en gammel bekendt, arkæologen [[Otto Frödin]], tilkaldt for at udfærdige en genskrivning af det første testamente. Heidenstams sygdom tiltog i løbet af 1930'erne, og han var under stor indflydelse fra sin forsvindende lille omgangskreds, som først og fremmest bestod af opdagelsesrejsende [[Sven Hedin]] og hans to søstre, grevinde [[Alice Trolle]] og grevinde [[Fanny von Wilamowitz-Moellendorff]]. Dette selskab bestående af højt profilerede damer gik populært under navnet "Tantebrigaden."
 
Otto Frödin syntes grundlæggende ikke, at Bang skulle tilgodeses i et testamente, skønt hun var indskrevet i hans første version, og Sven Hedin og "Tantebrigaden" tilsluttede sig dette synspunkt. Heidenstam blev opfattet som et nationalt monument, og Bang passede ikke ind i denne opfattelse. For det første var Bang ikke gift med Heidenstam, og for det andet var Bang dansk, hvilket generede det glødende nationalistiske selskab, som frygtede, at Övralid skulle tilfalde danske hænder. Desuden nærede Bang ikke sympati for den tyske [[nazisme]], som både Sven Hedin og hans søstre var overbeviste tilhængere af, og grevinde Wilamowitz var desuden [[Hermann Göring]]s svigerinde. Otto Frödin regnede desuden med personlige økonomiske fordele ved at udelukke Bang fra arven og en kommende stiftelse, hvor han selv kunne sætte sig i formandsstolen. Bang mente imidlertid, at hun havde ret til at blive boende på Övralid til sin død, eftersom hjemmet var skabt og tilhørte både hende og Heidenstam.