Hvidøre Slot: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Omskrevet indledning en anelse. Fjernet oplysning om årstallet for Bruuns død; jeg finder oplysningen irrelevant for bygningen, og oplysningen kan nemt findes i artiklen om Bruun ved et enkelt klik. Tilføjet flere oplysninger i indledningen, som jo skal give et kort overblik med de vigtigste oplysninger, selv om de uddybes senere i artiklen. Tilføjet kilde. Jeg tænker at angivelsen af murermester måske ikke er så interessant at det hører til i indledningen, men har p.t. ladet det stå.
→‎Nyere historie: Ændret link på ordet diabeteshospital, så det kun linker til sukkersyge fra "diabetes"-delen, da det ellers implicit angav, at linket gik til en artikel om diabeteshospitaler.
Linje 8:
Efter kejserindens død købte Grevinde [[Musse Scheel]][https://danskefilm.dk/skuespiller.php?id=3527] (født Bruun) i [[1928]] sit barndomshjem tilbage, men allerede i [[1937]] blev stedet overtaget af [[Novo Nordisk|Novo Industri]]. Novos direktør [[Thorvald Pedersen (farmaceut)|Thorvald Pedersen]], der havde ladet [[Arne Jacobsen]] bygge sig en villa i nærheden, overvejede at rive slottet ned, men det blev i stedet besluttet at indrette Hvidøre som [[Sukkersyge|diabetikersanatorium]].
 
Novo lod i [[1980]] arkitekterne [[Dissing + Weitling]] udvide bygningen i kælderplanet. Bygningen tjente indtil [[1991]] som [[Sukkersyge|diabeteshospitaldiabetes]]<nowiki/>hospital og anvendes nu som internt kursuscenter for koncernen.
 
Neden for bygningen er anlagt en strandpark ved havearkitekt [[C.Th. Sørensen]] og med [[Povl Baumann]] som arkitekt for mur og [[pergola]].