Løgstrup (by): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
ændre angivelse af koordinater i infoboks *** erstatter eksisterende tekst ***; kosmetiske ændringer
Skole og borgerforening linkfixet. Småret.
Linje 43:
 
== Sogne og kirker ==
Der er ikke kirke i Løgstrup. Det meste af byen hører til [[Fiskbæk Sogn]], mens resten - øst for Fægteborgvej/Vordevej - hører til [[Vorde Sogn]]. [[Fiskbæk Kirke]] ligger i landsbyen[[landsby]]en Fiskbæk 2 km vest for Løgstrup, [[Vorde Kirke]] ligger i landsbyen Vorde 3 km nord for Løgstrup.
 
== Faciliteter ==
* Løgstrup Skole blev bygget i [[1961]], hvor den erstattede 7 små landsbyskoler. Den har 484475 elever, fordelt på 0.-9. klassetrin, hovedsageligt i to spor. Der er [[SFO]] for 0.-3. årgang, fritidsklub for 4.-6.årgang og ungdomsklub fra 7. årgang. Skolen har 69 ansatte. Skolen har i samarbejde med Løgstrup Borgerforening og Viborg Musikskole etableret musikundervisning for eleverne efter skoletid.
* Skolen ligger ved Løgstrup Hallen, og mellem skolen og hallen blev der i 2002 etableret en aktivitetspark, som nu har Tarzanbane, beachvolley, multibane, basketbaner, petanquebaner og skaterområde.<ref>[https://loe-viborgskoler.aula.dk/ Løgstrup Skole]</ref>
 
Skolen* liggerVed vedskolen Løgstrupog Hallen,hallen ogligger mellemogså skolenLøgstrup ogBørnehus, hallensom blev deretableret i 20022013. etableretDet ener aktivitetspark,normeret somtil nu125 harbørnehavebørn Tarzanbane,og beachvolley,30 multibane,vuggestuebørn basketbaner,og petanquebanerhar og21 skaterområdeansatte.<ref>[httpshttp://loeloegstrupbh.skoleportenviborg.dk/sp/ Løgstrup SkoleBørnehus]</ref>
* Løgstrup Gymnastik og Idrætsforening (LGIF) er grundlagt i [[1949]] og har over 1100 medlemmer. Den tilbyder 15 forskellige idrætsgrene.<ref>[http://www.lgif.dk/ Løgstrup Gymnastik og Idrætsforening]</ref>.
 
* Byen har en aktiv borgerforening.<ref>[http://www.8831borger.dk/ Løgstrup Borgerforening]</ref> Bl.a. har en historiegruppe i 2012 skrevet en bog om Løgstrups historie i 100 år.
Ved skolen og hallen ligger også Løgstrup Børnehus, som blev etableret i 2013. Det er normeret til 125 børnehavebørn og 30 vuggestuebørn og har 21 ansatte.<ref>[http://loegstrupbh.viborg.dk/ Løgstrup Børnehus]</ref>
* Løgstrup har Dagli'Brugs, bageri, pizzeria, restaurant og lægehus. I 1983 fik Løgstrup [[omfartsvej]], så [[primærrute 26]] ikke længere går ind gennem byen.
 
Løgstrup Gymnastik og Idrætsforening (LGIF) er grundlagt i [[1949]] og har over 1100 medlemmer. Den tilbyder 15 forskellige idrætsgrene.<ref>[http://www.lgif.dk/ Løgstrup Gymnastik og Idrætsforening]</ref>.
 
Løgstrup har Dagli'Brugs, bageri, pizzeria, restaurant og lægehus. Byen har en aktiv borgerforening, bl.a. har en historiegruppe i 2012 skrevet en bog om Løgstrups historie i 100 år.<ref>[http://www.8831borger.dk/bogen-om-loegstrup Løgstrup Borgerforening]</ref>
 
I 1983 fik Løgstrup [[omfartsvej]], så [[primærrute 26]] ikke længere går ind gennem byen.
 
== Historie ==