Gottorfer Codex: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m bot: sync commonscat med egenskab P373; kosmetiske ændringer
m Smårettelser
 
Linje 4:
Gottorfer Codex skulle dokumentere og kategorisere den varierede [[flora (botanik)|flora]] i den [[barokken|barokke]] Nyværkhave ved [[Gottorp Slot]] i [[Slesvig by]]. Blomsterbillederne blev udført af maleren [[Hans Simon Holtzbecker]] fra [[Hamborg]]. Samtlige billeder er malet på [[pergament]] med [[gouache]]farver.
 
Holtzbecker arbejdede både i Slesvig og i Hamborg, hvortil han fik tilsendt kasser med blomster til at male efter. Arbejdet blev stoppet ved hertug Frederik 3.’ss død, og de mange billeder blev opbevaret som løse blade i slottets bibliotek. Efter den [[Store Nordiske Krig]] indgik codexet i [[Den Kongelige Kobberstiksamling]] i [[København]].
 
Efter en omfattende konservering i 2009 bliverblev en digital version af codexet tilgægeligtilgængeligt på Gottorp Slot i Sydslesvig og på [[Statens Museum for Kunst]] i København. Selve konserveringen skerskete i samarbejde mellem [[Statens Museum for Kunst]] og museerne på Gottorp Slot.
 
== Eksterne linkshenvisninger ==
{{Commonscat|Gottorfer Codex by Hans Simon Holtzbecker}}
* [httphttps://www.schlossgottorfer-gottorfglobus.de/ghde/der-gottorfer-codex.php Museum på Gottorp Slot: Der Gottorfer Codex]
 
{{autoritetsdata}}