TEKNIQ Arbejdsgiverne: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Linje 1:
'''TEKNIQ Arbejdsgiverne''' (fusion mellem det tidligere TEKNIQ og Arbejdsgiverne, tidligere<ref>[https://www.tekniq.dk DS Håndværk & Industri, Dansk Smedemesterforening)www.tekniq.dk]</ref> er en [[arbejdsgiverforening]] og [[brancheforening]] med 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr. Organisationen er medlem af [[Dansk Arbejdsgiverforening]].
 
Organisationen yder sine medlemsvirksomheder juridisk og faglig rådgivning og kurser samt tværfaglig rådgivning i forbindelse med økonomi, administration, eksport, medarbejderuddannelse, brancheudvikling m.m.
 
Organisationen forhandler [[overenskomst]] for medlemsvirksomhederne med [[Dansk Metal]], [[3F]], [[Dansk Elforbund]] og [[Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark]]. TEKNIQ Arbejdsgiverne har endvidere indgået overenskomst eller aftale med [[Handels- og Kontorfunktionærernes Forbund|HK]] og [[TLTeknisk Landsforbund]], ligesom man har aftale med [[Lederne]].
 
TEKNIQ Arbejdsgiverne har kontor i [[Glostrup]] og i [[Odense]] og 47 lokalforeninger fordelt over hele landet. Formand er [https://www.linkedin.com/in/henrikfugmann/ Henrik Fugmann]<ref>LinkedIn-profil for [https://www.linkedin.com/in/henrikfugmann/ Henrik Fugmann]</ref>, administrerende direktør er [[NielsTroels JørgenBlicher HansenDanielsen]]<ref>LinkedIn-profil ogfor direktør erTroels MadsBlicher GravesDanielsen</ref>.
TEKNIQ og Arbejdsgiverne fusionerede i marts 2019 og blev til TEKNIQ Arbejdsgiverne. Det tidligere Arbejdsgiverne har rod i dannelsen af de to paraplyorganisationer Jyllands og Østifternes samvirkende smedemesterforeninger i begyndelsen af 1900-tallet. I 1974 blev de sluttet sammen til Dansk Smedemesterforening, der i 2002 skiftede navn til DS Håndværk & Industri. 1. september 2014 ændrede organisationen igen navn til Arbejdsgiverne. Mens det tidligere TEKNIQ i 2002 blev etableret som en overbygning på ELFO (El-installatørernes Organisation) og Dansk VVS.
 
=== Historie ===
TEKNIQ Arbejdsgiverne har kontor [[Glostrup]] i [[Odense]] og 47 lokalforeninger fordelt over hele landet. Formand er Henrik Fugmann, administrerende direktør er [[Niels Jørgen Hansen]] og direktør er Mads Graves.
'''TEKNIQ Arbejdsgiverne''' er resultatet af en fusion mellem ''TEKNIQ'' og ''Arbejdsgiverne, der'' fusionerede i marts 2019 og blev til '''TEKNIQ Arbejdsgiverne'''.
 
==== TEKNIQ Installationsbranchen ====
I efteråret 2001 besluttede de to daværende arbejdsgiverforeninger ''ELFO (El-installatørernes Organisation)'' og ''Dansk VVS'' at etablere den fælles organisation ''TEKNIQ''. I 2013 fusionerede de tre organisationer endeligt således at det alene var ''TEKNIQ'', der var den fortsættende organisation.
 
==== Arbejdsgiverne ====
TEKNIQ og Arbejdsgiverne fusionerede i marts 2019 og blev til TEKNIQ Arbejdsgiverne. Det tidligere ''Arbejdsgiverne'' har rod i dannelsen af de to paraplyorganisationer ''Jyllands og Østifternes samvirkende smedemesterforeninger'' i begyndelsen af 1900-tallet. I 1974 blev de sluttet sammen til ''Dansk Smedemesterforening'', der i 2002 skiftede navn til ''DS Håndværk & Industri''. 1. september 2014 ændrede organisationen igen navn til ''Arbejdsgiverne''. Mens det tidligere TEKNIQ i 2002 blev etableret som en overbygning på ELFO (El-installatørernes Organisation) og Dansk VVS.
 
== Kilder ==
Line 14 ⟶ 21:
 
==  Eksterne henvisninger ==
* [httphttps://www.arbejdsgivernetekniq.dk/ Hjemmeside (www.arbejdsgivernetekniq.dk)]
* [https://www.installationsmedierne.dk INSTALLATIONSmedierne]
* [http://www.metalvirksomheder.dk/ Metalvirksomheder.dk (Medlemsvirksomheder)]
* [https://www.industriogteknik.dk Industri & Teknik]
* [http://håndværkergaranti.dk Håndværkergaranti]
* [httphttps://www.hovplejebeslagsmede.dk/ HovplejeBeslagsmede.dk (Medlemsvirksomheder - Beslagsmede)]
 
=== Overenskomster ===
TEKNIQ er part i en række kollektive overenskomster:
 
* [https://ipaper.ipapercms.dk/TEKNIQ/Overenskomster/elektrikeroverenskomsten-2020-2023/#/ Elektrikeroverenskomsten indgået mellem Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne]
* [https://ipaper.ipapercms.dk/TEKNIQ/Overenskomster/el-fagets-funktionaeroverenskomst-2020-2023/#/ El-fagets funktionæroverenskomst]
* [https://ipaper.ipapercms.dk/TEKNIQ/Overenskomster/vvs-overenskomst-2020-2023/#/ VVS-overenskomsterne indgået mellem 3F, Dansk Metal, Blik & Rørarbejderforbundet og TEKNIQ Arbejdsgiverne]
* [https://ipaper.ipapercms.dk/TEKNIQ/Overenskomster/industri-og-vvs-overenskomst-2020-2023/#/ Industri- og VVS-overenskomsten indgået mellem 3F, Dansk Metal, Blik- og Rørarbejderforbundet og TEKNIQ Arbejdsgiverne]
* [https://ipaper.ipapercms.dk/TEKNIQ/Overenskomster/hk-installationsoverenskomsten-tekniq-arbejdsgiverne-og-hk-privat/#/ HK-installationsoverenskomsten indgået mellem HK/Privat og TEKNIQ Arbejdsgiverne]
* [https://ipaper.ipapercms.dk/TEKNIQ/Overenskomster/hk-overenskomsten-mellem-tekniq-arbejdsgiverne-a-og-hk-privat/#/ HK-overenskomsten indgået mellem HK/Privat og TEKNIQ Arbejdsgiverne (A)]
* Teknisk funktionær-overenskomsten indgået mellem Teknisk Landsforbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne (link mangler)
 
[[Kategori:Arbejdsgiverforeninger fra Danmark]]