Storstrømsbroen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Kommende bro: Færdiggørelse af broen er udsat
→‎Eksterne henvisninger: Opdateret reference til forsinkelse.
Linje 39:
På den nye bro kan passagertog køre op til 200 km/t, mod max. 100 km/t på den gamle bro. To skarpe kurver for jernbanen på Masnedø rettes ud. Den nye bro får dobbeltsporet og elektrificeret jernbane, cykelsti, fortov og en bred landevej til max. hastighed 80 km/t.
 
Broen forventes at være klar til biltrafikken i 2023 og jernbanetrafikken i 2024 og skal bygges af et italiensk joint venture bestående af [[Itinera]], [[Condotte]] og [[Grandi Lavori Fincosit]], som skal bygge broen for den danske stat. Byggeriet blev i 2020 forsinket med et år på grund af [[COVID-19]].
<ref>Vejdirektoratet [http://www.vejdirektoratet.dk/DA/vejprojekter/storstroemsbro/Sider/default.aspx]</ref><ref>[https://www.vejdirektoratet.dk/node/9661 Vejdirektoratet - Status på byggeriet 4. september 2020]</ref>
 
Den bygges som en kunstig skråstagsbro, hvor stagene bidrager til broens stabilitet, men ikke er nødvendige for at holde broen oppe. Den får en enkelt pylon med stagene opsat symmetrisk over pylonen i en enkelt række opsat mellem jernbanen og vejbanen.