Diskussion:Birgitte Rahbek: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Småret.
jeg er af den opfattelse at man skal lytte til en biograferet persons indvendinger
Linje 6:
::::: Når jeg tænker nærmere over det, så fremgår det af [[Wikipedia:Ingen førstehåndsforskning]], at vi skal basere os på kilder og ikke egne holdninger eller egen forskning. Så når der i artiklen står at hun tager "udgangspunkt i en marxistisk-leninistisk verdensopfattelse" og der så henvises til hendes bog, er det så ikke en tolkning på baggrund af bogen? Burde der ikke står at "N.N. vurderer, at hun tager udgangspunkt i..." (med henvisning til en kilde) medmindre hun selv direkte skriver det i bogen, at hun har dette udgangspunkt? --[[Bruger:MGA73|MGA73]] ([[Brugerdiskussion:MGA73|diskussion]]) 31. jul 2020, 00:09 (CEST)
:::::: Jo, det har du ret i. Hvis det kan bekræftes med et direkte citat ("Jeg tager i denne afhandling udgangspunkt i..."), ville det vel være i orden, men ellers bør der findes en vurdering et andet sted. Jeg prøver lige at kigge i bogen igen. Mvh. [[Bruger:SorenRK|SorenRK]] ([[Brugerdiskussion:SorenRK|diskussion]]) 31. jul 2020, 12:17 (CEST)
æppeåppe
 
Jeg ved ikke hvem SorenRK er, men jeg forbeholder mig retten til at vide, hvilken politisk orientering jeg har, rent bortset fra at jeg ikke mener, at det er relevant, især ikke i betragtning af, at opslaget baserer sig på en formulering, som er ca. 45 år gammel. Jeg har siden skrevet adskillige bøger og et utal af artikler. Det er fuldstændig kafkask, hvis en tilfældig person kan gå ind og definere en anden i modstrid med den omtalte persons ønsker. Hvis jeg ikke kan få slettet det om min politiske orientering, beder jeg om, at blive slettet fra wikipedia.
{{skrev|109.57.26.162|10. sep 2020, 08:26‎}}
:Hej. Wikipedia er generelt skrevet af "tilfældige personer", men skal bygges på offentlige kilder. Du har formuleret dig som om du er Birgitte Rahbek, men artiklen må ikke være en selvbiografi. Og desuden, så ser vi kun dit IP-nummer, og ved ikke hvem det er der skriver. Jeg vil kigge på artiklen, og se på om påstandende er tilstrækkeligt underbygger af kilder.--[[Bruger:Kjeldjoh|Kjeldjoh]] ([[Brugerdiskussion:Kjeldjoh|diskussion]]) 10. sep 2020, 10:25 (CEST)
::Det ser ud til at afsnittet [[Birgitte Rahbek#Politisk orientering]] er fint underbygget af kilder, og det fremgår at det var i henholdsvis 1982 og 1990. Har du nogle nyere kilder, hvor Birgitte Rahbek giver udtryk for sin politisk orientering? Kunne det f.eks. være kroniken fra [https://politiken.dk/debat/kroniken/art5410745/Venstrefl%C3%B8jen-mangler-en-mellem%C3%B8stenpolitik Politiken i 2012], hvor hun bl.a. skriver: "Dette socialdemokratiske pres på SF fik tidligere Villy Søvndal til at afstå fra at støtte palæstinensisk medlemskab af Unesco. Pinligt for en socialistisk udenrigsminister!".--[[Bruger:Kjeldjoh|Kjeldjoh]] ([[Brugerdiskussion:Kjeldjoh|diskussion]]) 10. sep 2020, 10:52 (CEST)
:::Først og fremmest så er jeg af den opfattelse at man skal lytte til en biograferet persons indvendinger. Afsnittet om Politisk orientering virker utrolig dominerende, og selv om det er underbygget at kilder, så er der ganske givet, som det bliver fremført, tale om at kilderne er taget ud af en sammenhæng. At man udtrykker støtte til en filosofi eller politisk ideologi, er heller ikke det samme som at der er tale om en politisk orientering, så jeg finder bla. at overskriften ikke er udtryk for [[NPOV]]. --[[Bruger:Kim Bach|Kim Bach]] ([[Brugerdiskussion:Kim Bach|diskussion]]) 10. sep 2020, 19:02 (CEST)
Tilbage til siden »Birgitte Rahbek«.