Priamos' skat: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Småret
Sprog- og staverettelser
Linje 1:
[[File:Priam's treasure.jpg|thumb|En del af Priamos' skat.]]
 
'''Priamos skat''' er en samling af [[guld]] og andre genstande, som blev fundet i 1873 af den klassiskklassiske [[arkæolog]] [[Heinrich Schliemann]] ved [[Hissarlik]] i nutidens [[Tyrkiet]]. Størstedelen af genstandene er udstillet på [[Pusjkinmuseet]] i [[Moskva]] i [[Rusland]].
ved [[Hissarlik]] i nutidens [[Tyrkiet]]. Størstedelen af genstandene er udstillet på [[Pusjkinmuseet]] i [[Moskva]] i [[Rusland]].
 
Schliemann påstod, at stedet var [[Homer]]s [[Troja]], og at genstandene havde tilhørt kong [[Priamos]]. Hans tilskrivning menes i dag at være resultatet af hans iver efter at finde steder og genstande ved hjælp af ''[[Iliaden]]'', der foregår i det nordvestlige Tyrkiet. Trojas [[stratigrafi]] var endnu ikke fastslået. Det gjorde først arkæologen [[Carl Blegen]]. Stedet hvor Priamos' skat blev fundet, er Troja II, hvorimod Priamos var konge i Troja VI eller VII, hundredevis af år senere.
fastslået. Det gjorde arkæologen [[Carl Blegen]]. Laget, hvori Priamos' skat blev fundet, er Troja II, hvorimod Priamos var konge i Troja VI eller VII, hundredevis af år senere.
 
== Eksterne henvisninger ==