Glastonbury Festival: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata; kosmetiske ændringer
m Retter flertydige links til Traffic (link ændret til Traffic (band)) med DisamAssist.
Linje 7:
Den nuværende festival så dagens lys i [[1970]], hvor en lokal landmand og musikelsker, [[Michael Eavis]], efter året før at have set [[Led Zeppelin]] spille til en udendørs koncert, havde fået ideen om selv at lave en musikfestival. Den fandt sted under intime forhold under navnet Pilton Festival med 1.500 tilskuere og [[T.Rex]] som hovednavn på Eavis' gård, Worthy Farm.
 
Det følgende år blev festivalen kendt i større sammenhænge, da blandt andet [[David Bowie]], [[Fairport Convention]], [[Traffic (band)|Traffic]] og [[Melanie]] optrådte. Festivalen var nu udvidet til også at omfatte andre former for optræden end musik i tråd med middelaldertraditioner, og den fik navnet Glastonbury Fayre. Dette års festival blev i øvrigt portrætteret på film af [[Nicolas Roeg]].
 
Festivalen blev trods interessen ikke dermed en tradition, idet der først i [[1978]] og [[1979]] igen blev afholdt festivaler, i 1978 lidt ved en tilfældighed, da nogle musikere til en anden festival af politiet blev sendt til Worthy Farm.