Hashtag: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Rettet link til Red Barnet (til den rette landingpage, da den nu ledte indtil en 404 side)
Beskrevet forskellen på hashtagbrug i Danmark på de forskellige platforme.
Linje 2:
'''Hashtag'''<ref>https://sproget.dk/lookup?SearchableText=hashtag</ref> er et udtryk, som angives ved tegnet [[Nummertegn|#]]<ref>https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=hashtag</ref>, samt et eller flere bogstaver eller tal, uden mellemrum.<ref>https://redbarnet.dk/foraeldre/leksikon/hvad-er-et-hashtag/</ref> Eksempelvis de ekstremt populære: [[Black Lives Matter|#BlackLivesMatter]]<ref>https://www.berlingske.dk/internationalt/over-40-millioner-har-tweetet-om-politivold-i-usa</ref>, #JeSuisCharlie<ref>https://www.viunge.dk/jeg-keder-mig/teen-nyt/her-er-det-mest-brugte-hashtag-nogensinde</ref>, [[Me Too|#MeToo]]<ref>https://www.information.dk/kultur/2018/12/hashtags-kommer-gaar-metoo-bestaar</ref> og #NeverAgain<ref>https://www.berlingske.dk/opinion/et-hashtag-der-forandrer-verden</ref>.
 
Det er desværre en meget udbredt og gentaget misforståelse, at tegnet ( # ) i sig selv hedder hastaghashtag. Det er ikke og har aldrig været tilfældet. Det hedder på dansk [[nummertegn]] og på engelsk number sign.
 
Hashtagningen bliver anvendt i flere sammenhænge:
Linje 16:
*[[Twitter]]<ref>https://help.twitter.com/en/using-twitter/how-to-use-hashtags</ref>
*[[YouTube|Youtube]]<ref>https://support.google.com/youtube/answer/6390658?hl=da</ref>
På Twitter er hashtags blandt danske brugere særdeles brugt og veludviklet inden for kategorier som politik og sport. Således er hashtags som #dkpol og #sundpol inden for politik og #sldk og #cldk inden for sport brugt flittigt. Blandt danske brugere er hashtags på LinkedIn og Facebook langt fra lige så integreret og benyttet en del af platformene, mens danskere brugere på Instagram med tiden er blevet flittigere til at bruge hashtags i deres billeder og stories.
 
=== Formål ===