Kneippbyn: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
lidt mere fra svensk wikipedia
m sp
 
Linje 55:
'''Kneippbyn''' er en [[kurby|kur]]- og bade- og [[turisme|turistby]] på den [[Sverige|svensk]]e ø [[Gotland]] i [[Botniske Bugt]]. Den ligger på Gotlands vestkys omkring tre kilometer syd for [[Visby]].
Byen er kendt for huset, der var [[Villa Villekulla]] i indspilningerne af filmene med [[Pippi Langstrømpe]].
 
==Historie==
Kneippbyns navn stammer fra [[Sebastian Kneipp]]. I året [[1907]] indkøbte [[Karl Kallenberg]] jord for at grundlægge et [[kursted]] i overensstemmelse med Kneipps retningslinjer, som fik navnet Kneippbyn. I 1950- og 1960'erne fandtes ingen overnatningsmuligheder i Kneippbyn, ud over de boliger som blev udlejet i de klassiske parcelhuse: Lægeparcelhuset, Troldespidsen med flere. Fra midten af 1960'ernes udvikledes til nutidens turistanlæg. Huset som nu er forretning var tidligere en kaffehytte, som blev flyttet fra klippetoppen til sit nuværende sted i slutningen af 1960'erne.
== Aktiviteter ==
 
== Aktiviteter ==
Kneippbyn er nu et af de mest kendte turistanlæg på Gotland. Der findes hoteller, hytter, lejligheder og femstjernet [[campingplads]]. På området findes både sommer- og vandlande med mange aktiviteter. Et ganske stort vandland med otte pools og seksten vandrutchebaner ligger inden for samme område. I området ligger også den villa, Villa Villekulla som blev brugt ved filmatiseringen av [[Astrid Lindgren]]s bøger om Pippi Langstrømpe.
 
== Kilder ogEksterne henvisninger ==
{{Reflist}}
{{Commonscat|Kneippbyn}}
*[http://www.kneippbyn.se Kneippbyns websted]
 
 
[[Kategori:Gotland]]