Forsvarsministeriets Personalestyrelse: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Linje 1:
{{Infoboks myndighed
|Navn = Forsvarsministeriets Personalestyrelse
|Logo = Coat of arms for Danish Defence Personnel Organisation.svg
|Billede =
|Tekst =
Linje 15:
}}
 
'''Forsvarsministeriets Personalestyrelse''' (FPS) er ansvarlig for personaleområdet og driften af HR i Forsvaret, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen, Forsvarsministeriets departement, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse.
 
Forsvarsministeriets Personalestyrelse blev oprettet 1. oktober 2014, hvor Forsvarsministeriets Center for Arbejdsmiljø (FCA) og [[Veterancentret]] blev en del af styrelsen.
 
[https://forpers.dk/da/kernefortalling/ Se styrelsens kernefortælling her.]
 
== Organisering ==
Forsvarsministeriets Personalestyrelse består af en kundedivision, en forretningsdivision, et ressourcestyringssekretariatservice- og administrationssekretariat, et ledelsessekretariat og et veterancenter.
 
== Opgaver og ydelser ==
Forsvarsministeriets Personalestyrelse er organiseret efter en partnermodel, hvor lokale HR-enheder rådgiver myndighedscheferne om HR i Forsvarsministeriets koncern. Udover rådgivningsopgaven omsætter styrelsen Forsvarsministeriets personalestrategier til konkrete HR-initiativer og varetager HR-driften på en lang række områder. FPS behandler bl.a. arbejdsskade- og erstatningssager samt personalejuridiske sager, forhandler overenskomster, rekrutterer til Forsvarets uddannelser og værnepligt og faciliterer bemanding til myndigheder og internationale operationer. FPS rådgiver Forsvaretsministerområdets myndigheder om indsatser på arbejdsmiljøområdet og er ansvarlig for at gennemføre uddannelser indenfor arbejdsmiljø.
 
Veterancentret er forankret i FPS og er ansvarlig for at koordinere indsatsen rettet mod veteraner og pårørende før, under og efter udsendelse.
 
== Placering ==
Udover hovedsædet i Ballerup er styrelsen fordelt på et antal geografiske lokaliteter landet over, herunder bl.a. Hjørring, Aalborg, Aarhus, Nuuk, Karup, Fredericia, Slagelse, Ringsted og Høvelte.
 
== ForsvaretsVærnepligt Rekrutteringog rekruttering ==
Rekrutteringsafdelingen – også kaldet Forsvarets Rekruttering - er underlagt Kundedivisionen i FPS, og rekrutterer både til Forsvarets militære uddannelser, forvalter værnepligten i Forsvaret og støtter rekruttering til militære og civile stillinger indenfor Forsvarsministeriets myndighedsområde.
Dele af Forsvarets Rekruttering er placeret i Ballerup sammen med det øvrige centrale FPS. Selektionssektionen, som foretager afprøvning til Forsvarets militære uddannelser og udvalgte stillinger, er placeret i Jonstruplejren, mens rekrutteringscentrene, som afholder [[Forsvarets Dag]], (som tidligere blev kaldt for ”session”), er placeret i hhv. Høvelte, Slagelse, Fredericia, Herning og Aalborg..
 
== Eksterne henvisninger ==
* [httphttps://forpers.dk/Pages/forside.aspx Forsvarsministeriets Personalestyrelse]
* [httphttps://www2karriere.forsvaret.dk/uddannelsessiteuddannelse/Pages/startside.aspx Uddannelser i Forsvaret]
* [httphttps://www2karriere.forsvaret.dk/JOBjob/Pages/job_forside.aspx Job i Forsvaret]
* [httphttps://www2karriere.forsvaret.dk/temaervarnepligt/vaernepligt/Pages/vaernepligt.aspx Værnepligt]
* [httphttps://veteran.forsvaretveterancentret.dk/Pages/forside.aspx Veterancentret]
 
[[Kategori:Danmarks militær]]